Ik was eigenlijk al op hele jonge leeftijd bezig met koken. Het eerste kookboek dat ik had, was ‘Het Koekie Monster Kookboek’ uit 1985 van Hilde van Oostrum, met adviezen van Johannes van Dam.
Latest Recipes
Indische kip/tofu met rijst en boontjes
Hoofdgerechten, Vegetarisch, VleesIn de categorie lekker makkelijk en snel: vandaag een recept uit de Allerhande. Ik maak het zelf vaak met tofu in plaats van kip. Vooral als je, zoals ik gister, op de snelweg weer teveel zielige kipjes in vrachtwagens hebt gezien.
Courgettebeignets
Hapjes, VegetarischAfgelopen zondag was ik laat terug uit Nijmegen en ik had niet echt boodschappen gedaan voor het avondeten. Ik had wel een courgette (en sla) meegekregen uit de moestuin van mijn ouders en ik had nog wat kaas en eieren in de koelkast liggen. Dan maar courgettebeignets maken.
Salade van Le Puy-linzen, geitenkaas en munt
Hoofdgerechten, Salades, VegetarischDeze salade komt uit het boek van Nigella Lawson ‘Voor altijd zomer’. Als de zomer niet meewerkt qua weer, dan helpt zomers eten soms een beetje. Dit is wat Nigella zegt over dit gerecht….
Salade Niçoise van Gordon Ramsay
Hoofdgerechten, Salades, VisToch een recept met tonijn. Als je duurzame gevangen tonijn kan vinden dan is het gerecht nog lekkerder (dan heb je geen last van je geweten). Arbeidsintensief, maar wel erg lekker!
Classic lemon tart
Boeken, Taart en ander zoet..Toen mijn oog viel op het recept en de foto van de classic lemon tart, toen was ik helemaal verkocht. Ik heb het recept afgelopen zaterdag meteen gemaakt…
The F-Word
Boeken, Hapjes, VegetarischGordon Ramsey heeft weer een nieuwe tv-show op de Engelse zender Channel 4 ‘The F-Word’ genaamd. Over welk F-Word gaat deze tv-serie nou eigenlijk? Het antwoord is Fast Food. Gordon’s nieuwe missie is het Britse volk er van overtuigen dat koken echt niet moeilijk is en dat je ook in korte tijd wat lekkers én gezonds op tafel kunt zetten.
Caponata
BijgerechtenBij de nieuwe tv-serie hoort ook een kookboek dat ik voor een fijn prijsje heb mee kunnen nemen uit Londen. Daaruit vandaag een recept voor caponata. Hiermee kun je je 5-a-day-veggie-tax makkelijk halen. Dit is officieel een antipasta, lekker met wat brood. Je kan het echter ook als groenten serveren bij bijvoorbeeld geroosterde vis.
Britain, Britain, Britain…
BlogWij zijn op vakantie tot 20 juni. Misschien komen we Lou en Andy wel ergens tegen!
Pasta met zoete tomatensaus en gebakken ricotta
Hoofdgerechten, VegetarischNog een laatste recept voordat ik op vakantie ben. Dit is snel klaar. Wel zo makkelijk als je tussendoor aan het inpakken bent. Nog de laatste was van het wasrek inpakken en we zijn klaar om te gaan!