Ik had in mijn hoofd gehaald dat ik tagliatelle met zeevruchten en saffraan wilde eten. Wat heb je daar voor nodig? Nou in ieder geval saffraan, want er is geen ander specerij met dezelfde karakeristieke geur en smaak.
Latest Recipes
Verlanglijstje
BoekenMijn kookboekverzameling is al best groot. Niet als je het vergelijkt met Johannes van Dam (60.000 boeken) of Nigella Lawson (ik weet niet hoeveel ze er heeft, maar van de tv-serie ‘Nigella Bites’ weet ik dat ze een hele grote kast met kookboeken heeft). Maar als ik het vergelijk met de verzameling […]
Appel-notentaart
> 60 minuten, Taart en ander zoetZaterdag de appel-notentaart gemaakt. Makkelijk om te maken, lekker, maar geen ‘ echte’ ouderwetse appeltaart.
Chicken Marbella
Hapjes, Hoofdgerechten, Vlees, VleesDit gerecht heeft een hele schare fans. Als ik tenminste de vele positieve berichten op het internet moet geloven. Chicken Marbella komt uit het Silver Palate Cookbook en wordt aangeduid als ‘famous’ en als ‘spectacular party dish’.
Enchilada’s met avocado
Hoofdgerechten, VleesEen enchilada is een grote in olie gebakken maistortilla die in een groene of rode chilisaus wordt gedoopt, vervolgens wordt gevuld en dan opgerold in de oven wordt gezet. Uit praktische overwegingen is het soms handiger eerst de tortilla te vullen en dan pas de saus er over heen te gieten.
Tagliata di entrecôte
< 15 minuten, Hoofdgerechten, VleesDit recept is een goed voorbeeld van hoe je met eenvoudige ingrediënten iets heel lekkers kunt maken. De Italiaanse keuken op zijn best.
Salade met fêta, prosciutto en perzik
SaladesDeze salade hebben we zelf in elkaar gedraaid met rijpe Franse perziken, prosciutto en fêta. Lekker simpel voor op de camping.
Vakantie, maar waar?
BlogKomende week ben ik samen met Es en Noor kamperen. De grote vraag is alleen: waar?? Sinds de komst van het internet kun je ook last hebben van teveel informatie. Zoals bijvoorbeeld de 14-daagse weersverwachtingen en een massa aan websites die campings beoordelen. Vandaag gaan we een keuze maken. Eén ding staat […]
Walnootijs met Frangelico
ToetjesVandaag heb ik een recept geleend van mijn blogcollega’s van Delicious Days. Walnootijs met notenlikeur. Om je vingers bij af te likken!
Pruimenvla(ai)
Taart en ander zoetEindelijk zomer! Zomer betekent ook rijpe pruimen in de tuin van de buurman. Het zijn een beetje apart smakende kleine pruimen, maar je kan er wel lekker taarten mee bakken. Dit weekend samen met mijn vader (dat moest nadrukkelijk vermeld worden) een pruimenvlaai gebakken.