Deze pepersaus is echt heel lekker! Het recept komt van An en hoort eigenlijk bij gebakken varkenshaasjes. Maar kan ook bij biefstuk, beenham, sperzieboontjes, broccoli en vast nog bij veel meer. Een stukje boterham of stokbrood door de saus halen vind ik misschien nog wel het lekkerst.
Latest Recipes
Una vera festa all’italiana
BlogGistermiddag heb ik weer eens in ‘de horeca’ gewerkt! Samen met Pim (van Ten Broeke & Wattez Catering) heb ik het eten verzorgd voor een straatfeest in Groningen. Pim heeft een bouwkeet omgebouwd tot mobiele keuken inclusief 6-pitsfornuis met ovens, koelkasten+vriezer, spoelbak en werkbladen . Dit maakt het mogelijk om bijna overal te koken. […]
Pasta met tonijn en/of zalm
Hoofdgerechten, VisGister ben ik uit eten geweest, maar ik had nog een receptje over. Dit is heel snel klaar. Je kan voor de luxe variant gaan met gerookte zalm. Met alleen tonijn is het ook erg lekker.
Amai Udon
Hoofdgerechten, VisBij de Wagamama at ik vorig jaar ‘Amai Udon’ met van die lekkere, dikke ‘regenworm’ noodles. Helaas staat dit nu niet meer op de kaart. Het recept is wel te vinden in het kookboek van Wagamama.
Pizza!
Hoofdgerechten, VleesVoor deze pizza heb ik een simpel deeg gemaakt. Ik ben nog niet zover gegaan als Mark met het ontwikkelen van ‘een echte Napoletaanse pizza’. Hoewel ik ‘zijn’ deeg zeker een keer ga uitproberen. Wegens tijdgebrek alle ingrediënten voor het deeg in de broodbakmachine gegooid en op programma 7 (duur 13 minuten) laten kneden.
Chili-chicken salad
SaladesVoor deze salade maak je een ‘rub’ om de kip op smaak te brengen. Een rub is een droog mengsel van specerijen en kruiden. Er zit dus geen olie of azijn/citroensap/wijn doorheen zoals bij marinades vaak het geval is.
Verlanglijstje edit
BoekenIk heb mijn boekenverlanglijstje weer een beetje aangepast :-). Eentje is besteld en een nieuw boek is erbij geplaats. zie verlanglijstje
Pruimenchutney
Sausjes, spreads en dipsIn mijn post over pruimenvla(ai) van een paar weken geleden, schreef ik al dat ik pruimenchutney had gemaakt. Het plaatsen van het recept heeft echter even op zich laten wachten. De reden: chutney moet vier weken staan. Dit komt de smaak ten goede, maar er is ook nog een andere reden.
Bramentaart
Taart en ander zoetZeer vereerd typ ik als eerste gast een bijdrage voor maaikevankessel.nl. Om dit moment eer aan te doen, kom ik gelijk met een van mijn favoriete recepten. Waarschijnlijk was ik een van de weinige kinderen met een voorliefde voor zuur boven zoet.
Scones
15 - 30 minuten, Taart en ander zoetHigh tea, Afternoon tea, Cream tea, Devonshire team, Cornish cream tea. Ik heb ze allemaal op de menukaarten zien staan in Engeland, maar wat is wat?