Nadat ik het stof van de verbouwing uit mijn haren heb geklopt en de verf van mijn handen heb gepoetst, kan er eindelijk weer gekookt worden! Het begin is gemaakt met een tonijnmayonaise.
Latest Recipes
I taste huiswijn
DrankjesAl een paar maanden was ik van plan om wijnen te bestellen bij Utaste. Tot nu toe was het er nog niet van gekomen. Vorige week donderdag ben ik weer eens op de site gaan snuffelen en heb een proefdoos met huiswijnen besteld.
Ananas tarte tatin
30 - 60 minuten, Taart en ander zoet, ToetjesJohannes van Dam vindt dat je tarte tatin eigenlijk niet met andere vruchten mag maken dan met appels. Je moet namelijk de juiste zoet-zuur-verhouding creëren. Maar deze versie van de tarte tatin met ananas is toch wel erg lekker. Ik denk dat ik mijn moeder aan een nieuwe taartverslaving heb geholpen.
Restaurant ‘Oude Kijk’
Uit etenVorige week donderdag was de eerste editie van Restaurant ‘Oude Kijk’. Iedere derde donderdag van de maand, verzorgt Ten Broeke & Wattez Catering een 4-gangen diner in een winkel aan de Oude Kijk in’t Jatstraat. Welke winkel blijft tot op de dag van het diner geheim!
Filmpje
BlogIk ben een nieuwe tool aan het uitproberen. Helemaal zelf gemaakt, dit filmpje 🙂 .
Kikkererwtensoep met tofu-blokjes
Soep…Om weer een beetje op te warmen, is een pittig soepje de beste remedie. In mijn voorraadkast stond nog een blik kikkererwten. Aangevuld met wat restjes uit de koelkast (tofu, ui, gegrilde paprika en citroensap) en wat gedroogde kruiden, heb ik een lekker soepje in elkaar gedraaid.
Lunchsalade met reuzenbonen
LunchDeze salade vind ik lekker om mee te nemen naar mijn werk. Hij is zo klaar en even laten staan kan geen kwaad. Misschien wordt hij daar zelfs wel lekkerder van. En het is nog gezond ook. Je kan natuurlijk ook blokjes ham of fêta erdoor doen in plaats van de tonijn.
Tosti’s met chorizo en roomkaas
< 15 minuten, LunchHet tosti-ijzer dat wij van Femke kado hebben gekregen, wordt volop gebruikt. Meestal maken we standaard ham/kaas-tosti’s en als we in een exotische bui zijn dan wordt het ham/kaas/ananas. Of brie met tomaat, ook lekker. Vandaag eens iets anders. Tosti’s met chorizo en roomkaas.
Pittige curry met kip en amandelen
Hoofdgerechten, VleesZo. Eindelijk weer tijd om een recept te posten. Jaap kwam zaterdagavond eten en die wilde graag iets pittigs. ‘Iets pittigs’ is een heel breed begrip. Maar ik vond het wel een goed idee om weer een keer een curry te maken. Het voordeel van een curry is dat je hem al eerder kan klaarmaken. Het komt de smaak alleen maar ten goede als je hem een tijdje laat staan.
Time is not on my side
BlogDe afgelopen weken is mijn post-frequentie ernstig gedaald. Dit komt door grote drukte op mijn werk. En werk gaat toch voor posten op mijn eigen blog. Ik beloof beterschap in de komende tijd! Het blijft nog wel druk, maar een groot project is vrijdag afgerond en dan komt er hopelijk […]