Latest Recipes

Bruschetta met gemarineerde paling

Hapjes, Vis

Gerookte paling, lekker! Dikke gerookte paling op een kaiserbroodje/pistolet met een beetje zoute roomboter en sla of op toastje met een glaasje brut. Het water loopt me nu al in de mond terwijl ik dit schrijf.

Penne met worst, champignon en cherrytomaatjes

Hoofdgerechten, Vlees

Even een snelle post met een snel recept. Deze pasta is erg lekker en binnen 15-20 minuten klaar. De worstjes geven de saus een kruidige smaak. Je kunt basilicum gebruiken, maar peterselie of een beetje rozemarijn kan ook. Het ligt er maar net aan wat je in huis/tuin hebt.

Maaltijdsalade met makreel

Salades

Op de een of andere manier weten de marketingstrategen van Albert Heijn mij altijd weer zover te krijgen om iets te kopen wat ik normaal nooit koop. Ofwel omdat het in de aanbieding is of omdat het leuk gespresenteerd wordt of omdat er grote hoeveelheden van liggen (wat bij mij een gevoel oproept “dat moet ik dus in huis hebben”).

Yuzu Cha

Drankjes

Dit is er weer een in de categorie ‘interessante potjes en blikjes’. Liana vroeg mij laatst of ik gewone thee wilde of speciale. Tja en dan ik het natuurlijk niet nalaten om te kiezen voor de ‘speciale’ thee. Het was bijzondere Japanse thee, die ze opgedoken heeft in een winkeltje in Amsterdam.

Tournedos & Kreeft

Uit eten

Ik vind het eigenlijk best een goed idee, een restaurant met alleen tournedos en kreeft op de kaart. Als ik uiteten ben dan lonkt de kreeft op de kaart regelmatig naar mij. Meestal bestel ik echter toch iets anders, omdat mijn portomonnee het niet eens is met mijn eerste keuze.

‘Ultieme chocoladetaart’

Taart en ander zoet

Mijn ouders zijn 30 jaar getrouwd. Dit is natuurlijk een uitstekende gelegenheid om eens flink uit te pakken met een ‘echte’ taart. Een echte taart is een hoge taart met cake en laagjes, bekleed met marsepein, glazuur of ganache en afgewerkt met decadente versieringen. Zo’n taart waarvan niemand gelooft dat je hem echt zelf gemaakt hebt.

Franse tonijnsalade

Lunch

Nu Lina een post schreef over tonijnmayonaise, bedacht ik me dat ik ook nog steeds een tonijnrecept op de plank heb liggen. Deze tonijnsalade heb ik voor het eerst gegeten bij de Bijenkorf in Amsterdam.