Het zonnige weer vraagt om lekkere salades. En om barbecuen. En om witte wijn met condens op het glas. Deze dingen kun je ook heel fijn combineren met dit gerecht.
Latest Recipes
Bruschetta met gemarineerde paling
Hapjes, VisGerookte paling, lekker! Dikke gerookte paling op een kaiserbroodje/pistolet met een beetje zoute roomboter en sla of op toastje met een glaasje brut. Het water loopt me nu al in de mond terwijl ik dit schrijf.
Penne met worst, champignon en cherrytomaatjes
Hoofdgerechten, VleesEven een snelle post met een snel recept. Deze pasta is erg lekker en binnen 15-20 minuten klaar. De worstjes geven de saus een kruidige smaak. Je kunt basilicum gebruiken, maar peterselie of een beetje rozemarijn kan ook. Het ligt er maar net aan wat je in huis/tuin hebt.
Maaltijdsalade met makreel
SaladesOp de een of andere manier weten de marketingstrategen van Albert Heijn mij altijd weer zover te krijgen om iets te kopen wat ik normaal nooit koop. Ofwel omdat het in de aanbieding is of omdat het leuk gespresenteerd wordt of omdat er grote hoeveelheden van liggen (wat bij mij een gevoel oproept “dat moet ik dus in huis hebben”).
Yuzu Cha
DrankjesDit is er weer een in de categorie ‘interessante potjes en blikjes’. Liana vroeg mij laatst of ik gewone thee wilde of speciale. Tja en dan ik het natuurlijk niet nalaten om te kiezen voor de ‘speciale’ thee. Het was bijzondere Japanse thee, die ze opgedoken heeft in een winkeltje in Amsterdam.
Quinoa rijst pilaf met geroosterde tomaat, dille en halloumi
Hoofdgerechten, VegetarischIk heb al een paar maanden een half zakje quinoa in de kast staan. Dit halve zakje is overgebleven van deze salade van quinoa, geroosterde paprika en pijnboompitten. Voor dat ik dat recept las, wist ik niet wat quinoa was. Ik had er zelfs nog nooit van gehoord.
Spaghetti met artisjok, olijf en citroen
Hoofdgerechten, VegetarischAf en toe lijkt het buiten net lente. Dan ben ik de winter weer helemaal vergeten en denk ik aan de heerlijke maanden die komen gaan. Het zonnetje schijnt en als je op een plek uit de wind gaat zitten dan kun je je jas zelfs uit doen.
Tournedos & Kreeft
Uit etenIk vind het eigenlijk best een goed idee, een restaurant met alleen tournedos en kreeft op de kaart. Als ik uiteten ben dan lonkt de kreeft op de kaart regelmatig naar mij. Meestal bestel ik echter toch iets anders, omdat mijn portomonnee het niet eens is met mijn eerste keuze.
‘Ultieme chocoladetaart’
Taart en ander zoetMijn ouders zijn 30 jaar getrouwd. Dit is natuurlijk een uitstekende gelegenheid om eens flink uit te pakken met een ‘echte’ taart. Een echte taart is een hoge taart met cake en laagjes, bekleed met marsepein, glazuur of ganache en afgewerkt met decadente versieringen. Zo’n taart waarvan niemand gelooft dat je hem echt zelf gemaakt hebt.
Franse tonijnsalade
LunchNu Lina een post schreef over tonijnmayonaise, bedacht ik me dat ik ook nog steeds een tonijnrecept op de plank heb liggen. Deze tonijnsalade heb ik voor het eerst gegeten bij de Bijenkorf in Amsterdam.