Latest Recipes

Rauwe bietjessalade

Salades

Eigenlijk hou ik niet zo van bietjes. Tenminste dat dacht ik. Vroeger aten wij thuis ‘gewoon’ gekookte bietjes uit de tuin. Daar vond ik eigenlijk nooit wat aan. Dankzij Jamie Oliver heb ik ondertussen een heel scala aan nieuwe bereidingswijzen van bietjes leren kennen. Zoals poffen in de oven met knoflook en oregano of met balasmico azijn. Of rauw in lucifers door de salade.

Toscaanse burgers

Hoofdgerechten, Vlees

Waar anderen de hele dag hebben zitten wachten op het voetbal. Wacht ik al de hele dag op de keynote van Steve Jobs op de WWDC (grote Apple-conferentie voor de leken). Vandaag wordt bekend gemaakt wat de nieuwe software 2.0 van de iPhone allemaal kan. Plus de spanning is om te snijden: komt er wel of niet een nieuwe iPhone 3G? Welke features zal deze hebben? GPS, UMTS, Exchange support? Hoe ziet de nieuwe iPhone eruit?

Aardbeien-rabarbertaart

Taart en ander zoet

…Als beloning mocht ik de aardbeien plukken. Aardbeien uit eigen tuin zijn de lekkerste aardbeien die je kunt hebben. Ze zijn sappig en smaken echt naar aardbei. Het enige nadeel is dat je ze ook zelf moet plukken.

Ham, tomaat & rucolataart

Hartige taart, Hoofdgerechten, Vlees

Wanneer is iets een quiche en wanneer noem je het een hartige taart? Ik heb eigenlijk geen flauw idee. Is quiche gewoon het Franse woord voor ‘hartige taart’? Of moet de hartige taart aan bepaalde eigenschappen voldoen om de chique naam ‘quiche’ te mogen dragen?

Impressie

Uit eten

Een impressie van de gerechten van Restaurant ‘Oude Kijk’ met het thema ‘Asperges’.

.

Succesdip van Lina

Sausjes, spreads en dips

Voor een lekker en snel voorafje of borrelhapje kom je al een heel eind met goed brood. Knapperig, eventueel warm, donker, wit, met zaden, met noten, in de vorm van stokbrood, focaccia, ciabatta, oerbrood etc. etc. Mij maakt het weinig uit zolang het maar vers is. Om het brood toch […]

Rabarbertaartjes met ricotta

Taart en ander zoet

Dit jaar groeit de rababer in de tuin nog niet zo hard. Normaal groeit de rabarberplant uit tot een oerwoud aan grote groene bladeren met dikke stengels. Nu zijn de stengels echter een beetje iel. Misschien komt het door een tekort aan water, want aan een tekort aan zon kan het niet liggen. De dunne stengels zijn wel mooi voor deze taartjes.

The day after the night before

Uit eten

Na al het culinaire geweld van afgelopen zaterdag, heb ik op zondag een diepvries pizza gegeten. Op deze manier kan ik langer genieten van de herinneringen aan het eten van zaterdagavond, zonder dat er weer een andere culinaire ervaring overheen komt.

Aspergetaart met ricotta en citroen

Hartige taart, Hoofdgerechten, Vegetarisch

Bij gebrek aan groene asperges heb ik deze hartige taart gemaakt met witte asperges. Deze heb ik vijf minuten geblancheerd. Voor het deeg heb ik hartige taartdeeg gebruikt uit een pakje. De volgende keer maak ik zelf weer deeg, want het kant-en-klare deeg werd te taai en droog. De witte asperges en de ricotta gaven de taart te weinig smaak. Al met al viel de taart behoorlijk tegen. Jammer, maar het kan niet altijd lekker zijn.

Hummus

Sausjes, spreads en dips

Zo’n Pinksterweekend heeft zijn voor- en nadelen. Drie dagen vrij is heerlijk, vooral met dit mooie weer. Maar ik kan wat eten betreft nooit zo goed drie dagen vooruit denken. Meestal bedenk ik op de dag zelf waar ik in zin in heb en doe dan de benodigde boodschappen. Met zo’n Pinksterweekend wordt je gedwongen om op zaterdag te bedenken wat je drie dagen lang wilt eten.