Als je er al even niet geweest bent, is het plezier des te groter. Zodra je de Péage verlaat, kun je uit gaan zien naar (vaak kleine) bordjes met letters en een vogeltje, met letters en een musketier of een willekeurig ander logo. Na het volgen van de bordjes begint het bij mij al te kriebelen wanneer ik de parkeerplaats nader….
Latest Recipes
Mosterd-knoflook-lak
Sausjes, spreads en dipsMarinade, glaze, rub, allemaal mengsels om je barbecuegerechten meer smaak te geven. Maar wat is nou het verschil? Een rub is een droog mengsel van gemalen kruiden en specerijen. Je wrijft het rauwe product hiermee in voordat je het op de barbecue legt. Om meer smaak aan het rauwe product te geven, kun je de rub een tijdje laten intrekken.
Salade van spinazie met salt & pepper garnalen
SaladesDe salt & pepper garnalen in deze salade worden gekruid met szechuanpeper. Deze ‘peper’ is geen echte peper, maar een specerij dat familie is van de citrusvruchten. Szechuanpeper heeft een beetje een frisse citroensmaak. De ‘peper’ bestaat niet uit vruchtjes, maar uit schilletjes.
Bij-elkaar-geraapt-eenpans-gerecht
Hoofdgerechten, VleesDit bij-elkaar-geraapt-eenpans-gerecht heb ik gemaakt met overgebleven braadworst en champignons. Prei, krieltjes en rozemarijn erbij en je hebt een makkelijk gerecht dat in 15 minuten klaar is. Je kunt natuurlijk ook andere combinaties maken. Kijk gewoon wat je nog hebt liggen of waar je tegenaan loopt in de supermarkt.
M Street, Georgetown
Blog, Uit etenDe laatste drie dagen van onze reis hebben we in Washington DC doorgebracht. Ik ben aangenaam verrast door de wijk waarin ons hotel zich bevond. De wijk Georgetown staat in DC bekend als trendy. Er zijn veel boetiekjes, goede restaurants en café’s. M-street is een van drukke hoofdstraten (samen met […]
Route
BlogVoor wie het interessant vindt, dit is het ‘rondje’ dat we gemaakt hebben in de afgelopen drie weken in Amerika. Als je op de groene bellen klikt dan kun je zien om welke steden en dorpen het gaat. In het totaal hebben we ongeveer 2000 mijl (3200 km) gereden. Grotere […]
Zomer in New England
BlogIk ben op vakantie. Misschien hadden jullie dit al gemerkt. Normaal schrijf ik toch iets vaker een post dan in de afgelopen weken. Om toch tussendoor even iets van me te laten horen een korte impressie tot nu toe. New York Cape Cod
Penne met tonijn en salsa verde
Hoofdgerechten, Vis“Het gebruik van de hand als maat wekt irritatie..” Dit schrijft M op M’s blog naar aanleiding van het eerste NRC.tv-optreden van Janneke Vreugdenhil. Ik moet zeggen dat ik dit wel herken. ‘Een handje van dit of dat’ is niet echt een duidelijke maat. Hetzelfde geldt voor ‘een bosje ….’. Hoe groot is een bosje? Ik heb soms geen flauw idee.
Kikkererwtensalade
BijgerechtenSoms is iets lekkers zo simpel dat ik me afvraag of het recept wel “postwaardig” is…. Gelukkig heb ik van Maaike geen criteria ontvangen, dus hierbij een recept voor een eenvoudig maar lekker bijgerecht.
Aardbeienijs met balsamico
ToetjesIk had nog aardbeien over van afgelopen zondag. Van deze aardbeien heb ik aardbeienijs met balsamico gemaakt. Het recept komt van Delicious Days. In Nederland is het echter moeilijk om aan heavy en double cream te komen.