Latest Recipes

Pompoen-linzencurry

Hoofdgerechten, Vegetarisch

Ik had absoluut geen zin om nog de deur uit te gaan om boodschappen te doen. Maar ja, er moet toch gegeten worden. Nu ligt er altijd wel een diepvriespizza in de vriezer of eieren in de koelkast voor een uitsmijter. Dit kan als laatste redding dienen, maar meestal probeer ik toch nog iets ‘fatsoenlijkers’ in elkaar te draaien.

Salade met Stilton en gegrilde peer

Salades

Nederlanders staan er om bekend dat ze altijd wel iets aan te merken hebben op het weer. In het voorjaar wordt geklaagd dat de lente te lang op zich laat wachten. Als het dan in april-mei zomers mooi weer is, dan is het al snel weer té warm (en té droog). Deze zomer was natuurlijk weer de ‘slechtste zomer allertijden’.

Pizza met pompoen en taleggio

Hoofdgerechten, Vegetarisch

Ik heb al eerder aangekondigd om me komende weken door de berg pompoenen heen te eten. Gisteravond heb ik een vegetarische pizza met pompoen en taleggio gemaakt. Afgelopen zondag heb ik voor 50 mensen staan barbecuen op het verjaardagfeestje van mijn vader. Dus ik heb wel weer even genoeg vlees gezien voor een paar dagen.

Pompoentaart

Taart en ander zoet

Halverwege het voorjaar begon er een mysterieuze plant te groeien in de wei bij mijn ouders. De schapen vonden hem niet de moeite waard om op te eten. Nou zijn de dames niet al te kieskeurig. Brandnetels en distels eten ze niet (maar wie neemt ze dat kwalijk?), verder verdwijnt bijna alles in de kauwende kaken. Na een aantal weken begon de plant een iets duidelijkere vorm aan te nemen.

Venkel-tomaatgratin

Bijgerechten

Gister was de UIT-markt op de Vismarkt in Groningen. De UIt-markt biedt een vooruitblik op het nieuwe culturele seizoen in stad en provincie Groningen. Ten Broeke en Wattez Catering mocht vanuit twee tenten een deel van de horeca voor haar rekening nemen.

Linzen met tomaat, courgette en mozzarella

Bijgerechten, Hoofdgerechten, Vegetarisch

Er zijn veel dingen die ik schattig vind. Jonge katjes en hondjes, lammetjes, (niet huilende) baby’s, kalfjes en zo kan ik nog wel even door gaan. Schattig is een woord dat ik niet vaak in verband breng met eten (behalve misschien bij hele ‘schattige’ petit fourtjes). Maar vandaag had ik wel een schattig eten-gerelateerd-incident in de AH.

Gepofte knoflook

Hoofdgerechten, Salades, Sausjes, spreads en dips, Vlees

Verse knoflook is vaak scherp van smaak. Als je de knoflook in de oven poft, wordt hij zoet en nootachtig. Er zit dan helemaal niks scherps meer aan. Ik moet toegeven dat ik ook erg van verse knoflook houd, maar soms is een subtielere knoflook smaak lekkerder.

Garnalenkroketten

Hapjes, Vis

Sommige gerechten vergen het geduld van keer op keer uitproberen tot je de juiste receptuur te pakken hebt. De eerste twee keer dat ik garnalenkroketjes probeerde te maken, mislukte dit jammerlijk. Elke keer ontploften ze in de frituur…

Noedels met garnalen en pindadressing

Hoofdgerechten, Vis

Sinds Maaike mij wees op de website van BBC’s Goodfood bepaalt deze site vaak wat er ‘s avonds ter tafel komt. Soms zoek ik op ingrediënt (bijvoorbeeld als ik ergens zin in heb zo rond de klok van vier uur, of wanneer ik nog iets heb liggen) en soms kijk ik gewoon wat rond.

Hangop met frambozen

Toetjes

Hangop is misschien wel één van de makkelijkste toetjes. Je moet alleen wel geduld hebben en al een dag van tevoren bedenken dat je dit wilt eten. Nu ben ik meestal niet zo goed in het van tevoren bedenken wat ik wil eten. Soms weet ik het ‘s ochtends al, maar…