Ik heb al weer bijna twee jaar mijn eigen site. Het begon als service voor vrienden en familie. Ik kook vaak voor en bij anderen. En blijkbaar niet onverdienstelijk, want steeds vaker ze vroegen naar mijn recepten. Voor mijzelf had ik al een receptendatabase gebouwd in Access om zo alle recepten die ik tegenkwam goed te bewaren en ze ook weer gemakkelijk terug te vinden.
Latest Recipes
Witlof met ansjovis-kappertjes-dressing
SaladesWaarschijnlijk zijn er mensen die gruwen van deze salade. Rauwe witlof en ansjovis worden niet door iedereen gewaardeerd. Terwijl deze salade bitter, zout en zuur op een goede manier combineert. Althans dat vind ik (en nog een hoop andere mensen, getuige het aantal recepten op internet).
Banaan & gembertaartjes
Taart en ander zoetDit is weer een variatie op de ‘tarte tatin’. Eerder heb ik al een recept geplaatst voor ananas tarte tatin. Wat ik het leuke vind aan deze taartjes is dat je binnen een half uur een eigen éénpersoonstaartje hebt. Die je ook nog warm kunt eten ook.
Tomatensoep van oma
SoepIk heb een tijd nagedacht: wat is in onze familie nu echt een familiegerecht? Uiteindelijk kwam ik toch uit op de tomatensoep van oma. Als ik terug denk aan eten bij oma, dan denk ik aan tomatensoep met balletjes. Als kleine (en later grotere) kleinkinderen vonden wij die soep de lekkerste soep die oma kon maken. Ze maakte ook weleens groente- of kippensoep, maar die konden echt niet op tegen de tomatensoep.
Sambal van rode ui
Sausjes, spreads en dipsBij House of Spice verkochten ze in de begintijd van hun winkel heel veel kruiden en specerijen. Ook hadden zij allerlei interessante potjes met smaakmakers, waaronder Hottie Sambal.
Lekker Groningen
Blog, Uit etenVoor iedereen die een keer naar het Hoge Noorden afreist, zijn er nu twee gidjes die je kunnen helpen de culinaire geneugten van Groningen te ontdekken. Het eerste is ‘Proef Groningen’ van Dorien Paymans. Proef Groningen biedt 5x koffie, lunch, buiten, feest, thuis, dromen en budget adressen in en om […]
Pittige entrecôtes
Hoofdgerechten, VleesNa de Kerstdagen met familie, was het zaterdag weer tijd voor eten met vrienden. Over het menu waren we het snel eens: Biefstuk met friet. Geen ingewikkeld gedoe, maar simpel doch lekker eten.
Flatbread pizza
Hapjes, LunchJoepie! Eindelijk Kerstvakantie. Afgelopen weken waren behoorlijk druk, dus de Kerstvakantie is erg welkom. Het is wel raar hoe het werkt, zodra je weet dat het bijna vakantie is dan ga je er ook naar toe leven. Het lijkt dan of het vooruitzicht van vakantie je nog je laatste werkweek doorsleept. En dat je echt even moet uitrusten.
Cranberry-vlaai
Taart en ander zoetBegin deze maand kreeg ik van Arden van De Keuken van Arden een uitnodiging om mee te doen met het foodblog-event van december. De bedoeling van het foodblog-event is dat je als foodblogger een post bijdraagt naar aanleiding van een thema. Het thema van deze maand is cranberries.
Torentje van portobello, biet, geitenkaas en appel
Hoofdgerechten, Uit eten, VegetarischGisteravond heb ik weer eens bij de Grut gegeten. De Grut is een eetcafé in Nijmegen-Oost met goed eten en goede wijn. Ik kom hier graag. Je kunt niet resereven, maar het is helemaal niet vervelend om met een wijntje aan de bar op je tafel te wachten.