Latest Recipes

Broodje geitenkaas met perzik, roze peper en rucola

Lunch

Ik heb een rare eigenschap. Als ik voor de eerste keer iets te eten bestel in een restaurant, broodjeszaak, delicatessewinkel dan kan ik heel slecht kiezen. Vooral als er veel keuze is, dan ga ik alle voors en tegens afwegen bij elk item op de kaart. Uiteindelijk volgt er dan een weloverwogen keuze. Als de keuze een succes was, dan treedt er een ander fenomeen in werking.

Soto Ajam

Hoofdgerechten, Soep

Soto ajam is een kruidige gele bouillon met kip uit (oa) de Indonesische keuken. De gele kleur krijgt de bouillon van de koenjit (geelwortel ~ kurkuma). Het recept komt uit het ‘Groot Indonesisch Kookboek’ van Bep Vuyk. Dit was een van de gerechten dat ik als kind al lekker vond. En ik was niet de enige thuis.

Van tosti naar pasta

Hoofdgerechten, Vlees

Vorige week heb ik weer eens tosti’s met chorizo en roomkaas op kantoor gemaakt. De overgebleven basilicum, roomkaas, chorizo en geroosterde paprika’s heb ik mee naar huis genomen. ‘s Avonds weer tosti’s eten leek mij niet zo’n goed plan. Dus wat doe je dan met basilicum, roomkaas, chorizo en geroosterde paprika’s? Pasta maken in mijn geval.

Warme pompoen-kikkererwtensalade met tahinidressing

Salades

Het is zondagmiddag en ik moet eigenlijk iets afmaken voor mijn werk. Ik ben daar wel gestaag mee bezig, maar af en toe laat ik mij verleiden tot het lezen van recepten en berichten op diverse websites. Om een uurtje of half vijf krijg ik toch echt zin in iets lekkers. Maar wat dan?

Zuurkoolschotel met gehakt

Hoofdgerechten, Vlees

Eigenlijk heb ik deze winter heel weinig echte winterkost gegeten. In het najaar ben ik vroeg begonnen met de boerenkool en zuurkool, maar ergens halverwege de winter is de winterkost in de vergetelheid geraakt. Ik weet eigenlijk niet waarom. Ik heb er gewoon niet echt aan gedacht.

Maaike van Kessel op iPhone

Blog

Voor de gelukkige bezitters van een iPhone, is www.maaikevankessel.nl nu iPhone-proof. Nou ja, bijna helemaal dan. Ik moet nog wat foto’s aanpassen, maar verder werkt de WPtouch-plugin naar behoren.

Pittige garnalen-krabquiche

Hartige taart

Room, kaas, en eieren zorgen er voor dat hartige taarten vaak behoorlijk machtig zijn. Deze hartige taart is verrassend anders. De koriander en limoenrasp maken het in combinatie met de garnalen en krab tot een bijna frisse quiche.

Citroencake

Taart en ander zoet

Vriendin Lina maakte een aantal maanden geleden deze citroencake. Voor het eerst sinds weken heb ik dit weekend geen enkele afspraak buiten Groningen. Een goed weekend om een cake te bakken dus. En om mijn site weer eens een ander uiterlijk te geven.

Pasta met biefstuk-stroganoff

Hoofdgerechten, Vlees

Ik was vandaag bij de mannen met Wijsheid 😉 . We waren op zoek naar een goede plugin om tabellen in html fatsoenlijk te printen op meerdere pagina’s. Daarom liet ik op mijn website zien hoe mijn print-plugin werkt. “Oh, interessant. Heb jij een site over eten? Staat daar dan ook mannen-eten op? Bijvoorbeeld mannenpasta met veel vlees?”.

Salade met gegrilde wortel en avocado

Salades

Dit recept uit ‘Thuis bij Jamie’ vond ik de eerste keer minder lekker dan ik van te voren gedacht had. Volgens het recept moest ik de citroen en sinaasappel gehalveerd mee roosteren met de wortelen. Dit gaf een bittere smaak aan de dressing. Waarschijnlijk komt dit door de schil van de citroen en sinaasappel.