Al eerder schreef ik over dilemma’s rond het eten van vis. Ondertussen is alle tonijn uit den boze, behalve de Albacore tonijn. Tenminste dat dacht ik. Bij nalezing op de website ‘Goede Vis’ zie ik dat dat alleen geldt voor de Albacore tonijn mét MSC-keurmerk. Ik dacht nog wel zo goed bezig te zijn met mijn pakje Albacore tonijnsteaks van Albert Heijn.
Latest Recipes
De lekkerste Caesar Salad
SaladesGister heb ik weer een hele nieuwe dimensie aan mijn cateringervaring toegevoegd. Ik mocht met de bus van de Wijnwinkel een drie-gangen-menu afleveren in Hoogkerk. Nu had ik tot gister nog nooit in een busje gereden. Maar een kilometervreter zoals ik, gaat dit soort uitdagingen niet uit de weg. De cateringbox met borden met daarop voor- en nagerechten ingeladen.
Avocadomayonaise
Sausjes, spreads en dipsNa weken van simpele en vooral snelle pasta’s koken, ga ik de lat wel weer wat hoger leggen op culinair gebied. Althans dat is mijn voornemen. Niet dat er wat mis is met snel en simpel, maar je moet jezelf ook een beetje blijven uitdagen. Met een lang weekend voor de deur heb ik ook de tijd om te kokkerelen. Nu nog eters zoeken,..
Tortilla’s met limoen-kip en guacamole
Hoofdgerechten, VleesVanavond moest er al vroeg gehockeyed worden. Eens in de twee weken in het voorjaar en in de herfst, doe ik mee met de bedrijfshockeycompetitie. Altijd erg gezellig en het kost minder tijd dan de zondagcompetitie. Het was vanavond nog een aangenaam temperatuurtje ook.
Foodblog-event april: Koninginnedag
BlogAan mij deze maand de grote eer om het thema voor het foodblog-event van april te kiezen (Ivonne en Femke, dank voor het doorgeven van het stokje!). De verleiding was groot om voor het thema Lente of Pasen te gaan, maar dat vond ik niet orgineel genoeg. Er zijn komende weken meer dan genoeg Lente- en Paasrecepten te vinden in de (supermarkt)bladen en op de diverse websites.
Kip met kaas-mosterdvulling
Hoofdgerechten, VleesVandaag ben ik een beetje werk-ontwijkend-gedrag aan het vertonen. Niet dat ik niks te doen heb, in tegendeel. Genoeg te doen, maar gister had ik reeds een drukke dag en morgen ben ik weer de hele dag op pad. Vandaag zit ik in een soort luwte op kantoor. Een luwte die ik een beetje koester.
Een feest voor de zintuigen
Uit etenJullie zullen wel denken, gaat ze nu weer ongegeneerd reclame maken voor Le Marron in Malden? Ja en ik geneer me er totaal niet voor. Het was weer een feest voor de zintuigen! Op Knoopjelos had ik al gelezen dat Ronnie Brouwer (vorig jaar in de top 3 van beste sommeliers aldus Knoopjelos) zijn baan bij De Librije verruild heeft voor een baan bij Le Marron.
Koken met alcohol
Hoofdgerechten, VisVoor het foodblogevent van maart is de opdracht ‘koken met alcohol’. De dames van Excellent-Eten.nl zijn geïnteresseerd in onze recepten met alcohol. Mijn eerste associatie met ‘koken met alcohol’ was een andere. Het drinken van een glaasje tíjdens het koken. Nu doe ik dat eigenlijk zelden. Behalve als ik eters op bezoek heb….
Pasta met zalm, citroen en crème fraîche
Hoofdgerechten, VisEven snel een post pasta in elkaar draaien.
Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 150-200 g pasta • 100 g gerookte zalm, in stukjes • 1-2 bosuitjes, in ringetjes • 125 ml crème fraîche • rasp van halve citroen • peper en zout
Pikant stoofvlees voor arepas/taco’s/pita’s
Hoofdgerechten, VleesEen druilerige zaterdagmiddag. We lopen de stad in op zoek naar eetkamerstoelen en een fauteuil. Onderweg kruisen we de Grote Markt*. Winkelen maakt blijkbaar hongerig, want we raken afgeleid door een kraam die ik niet eerder heb zien staan. Ze verkopen Venezolaans eten, althans dat zeggen de borden. We willen eigenlijk door lopen tot de verkoper roept: “Kennen jullie dat, Venezolaans eten?”.