In ons Franse bos mogen we niet barbecueën. Althans niet voor ons eigen huisje, want dat is van hout. En de Fransen zijn (terecht) als de dood voor bosbrand. Er is wel een gemeenschappelijke barbecueplaats. Het is hier nog heerlijk rustig (3 van de 15 huisjes zijn bezet), dus dat betekende een privé barbecueplaats voor ons.
Latest Recipes
Fijn Frans ontbijt
BlogOh oh, wat is het toch fijn om weer in Frankrijk te zijn. Na vorig jaar vakantie te hebben gevierd in Amerika (wat fantastisch was en waar ik elk moment naar terug wil), is Frankrijk op culinair gebied een verademing. Op zaterdagavond aangekomen in Biron en op zondagochtend meteen naar de markt in Issigeac. Wijn, kaas, fruit, honing en oesters in overvloed.
Utaste @ De Amshoff 27 september
BlogUtaste is een initiatief van Sjoerd Schwering en Niek van de Werken. Zij hebben zich vol overgave gestort op hun eigen webwinkel. Daarnaast hebben ze een wijnbar met sommelier voor op locatie en verzorgen zij wijn en oesterworkshops. Sinds een aantal maanden hebben zij ook een tastbare wijnwinkel in het Wijnfort in […]
Salade met blauwe-kaasdressing
< 15 minuten, Bijgerechten, Uit etenAfgelopen dagen heb ik ontzettend veel eten bereid. Niet voor mijzelf, maar voor 20 gasten van Restaurant Oude Kijk en voor 40 gasten op een 25-jarig huwelijksfeestje. Pim en ik zijn er weer ouderwets met de keet op uitgetrokken en hebben hard gewerkt om iedereen te voorzien van 6 gerechten en horentjes met zelfgemaakt ijs na. Gelukkig kwam ikzelf ook nog aan mijn trekken, want afgelopen vrijdag heb ik met mijn collega’s bij Seizoen gegeten.
Waldorfsalade eigen stijl
< 15 minuten, SaladesEen aantal dagen geleden zag ik op op ‘Simply Recipes’ een recept voor appel-walnoot-gorgonzola-flapjes. Elise gaf daarbij de suggestie dat de vulling ook in een wrap ‘gewrapped’ kan worden. Of als basis kan dienen voor een Waldorfsalade.
Chorizo & tomatensalade
< 15 minuten, BijgerechtenIn veel van de gerechten die ik maak, zitten tomaten. Vaak zijn het tomaten uit blik. Blokjes of hele. Cherrytomaatjes (soms halfgedroogd) voor in de salade of met vis uit de oven. Pomodori voor in de soep of tomatensaus en ‘gewone’ tomaten voor in een ovenschotel.
Sambal goreng tahoe, tomaat en boontjes
15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, VegetarischSambal goreng is heel makkelijk om te maken en je kunt eindeloos variëren. Je fruit ui, knoflook, sambal, laos, sereh, santen en Javaanse suiker. Voeg groenten, vis, vlees, tahoe of tempeh toe en stoof dit in santen met sereh en een salamblaadje.
BBQ kip met pikante pruimensaus
15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, VleesDit weekend zal Nederland waarschijnlijk gehuld zijn in rokerige nevelen. De geur van gebraden vlees en houtskool zal onze neus binnendringen. Iedereen met licht pyromane neigingen slaat een zucht van verlichting, omdat het verlangen naar ‘fikkie stoken’ weer bevredigd wordt.
Zwarte bonenburgers
15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, VegetarischAl maanden liggen er gedroogde zwarte bonen in mijn voorraadkast. Een bezoekje aan Le Souk zorgt er altijd voor dat ik dingen in mijn boodschappentas laad die er ‘interessant’ uitzien. En zo liggen er dan ineens maanden ‘interessante’ zwarte bonen in de kast.
TV-maaltijd?
> 60 minuten, Hartige taartIn de laatste Delicious staat een foto van een kip-champignon-taleggiotaart met het bijschrift ‘tv-maaltijd’. Een tv-maaltijd is – in mijn beleving – een maaltijd die snel klaar is, niet te ingewikkeld om te maken. En nog belangrijker: je kunt hem eten met één hand, met het bord op schoot, zónder groot knoei-gevaar.