Latest Recipes

Vijgen met taleggio en ham

15 - 30 minuten, Hapjes, Vlees

Sinds een aantal maanden doe ik mee aan de ranking van etenbloggers. Afhankelijk van de unieke bezoekeraantallen kom je hoog of laag in de lijst te staan. Ik had al sinds het begin een behoorlijk vaste positie in het klassement op plaats 48. Alleen begreep ik er niets van. Volgens mijn eigen statistieken had ik minimaal honderd bezoekers per dag. Etenbloggers liet echter steeds zien dat ik rond de 20 bezoekers per dag had.

Salade van biet, geitenkaas en pijnboompitten

> 60 minuten, Salades

Mijn groentedaktuin begint op zijn einde te lopen. In het voorjaar heb ik twee ronde bakken aangeschaft. In de ene heb ik twee kerstomatenplanten en een peperplant gezet. Met een beetje geduld heb je half augustus een overvloed aan kerstomaatjes. Helaas zijn ze dan in de winkel ook hardstikke goedkoop, maar deze zijn wel stukken minder lekker.

Mirabellenjam met vanille

> 60 minuten, Taart en ander zoet

Mijn ouders hadden vorige maand een overschot aan mirabellen. Dat kwam goed uit, want de Delicious. van augustus wijdde een item aan mirabellen. Mirabellenjam, taart, compote, pudding en zelfs zoete pizza. Wij gingen voor de mirabellenjam met vanille. Nu was er in Huize van Kessel enige discussie over het maken van jam. Is 1500 g suiker niet erg veel?

Knapperige ‘coronation’ kipsalade

15 - 30 minuten, Salades

In Engeland is Coronation Chicken een bekend gerecht. Het bestaat uit koude kip met kruiden en specerijen en een saus op mayonaisebasis. Vaak wordt kerriepoeder gebruikt om de kip op smaak te brengen. Maar je kunt ook verse kruiden en specerijen gebruiken. Het wordt geserveerd als salade of op sandwiches.

Uienchutney

> 60 minuten, Sausjes, spreads en dips

Hebben jullie al gehoord van de Canvolution? Ik tot een aantal dagen geleden nog niet. Canning across America is een collectief van koks, tuinders en foodlovers die de vergeten kunst van het inmaken weer onder de aandacht willen brengen. Met inmaak-evenementen door het het hele land, recepten en achtergrondinformatie proberen ze Amerika weer aan het Wecken te krijgen.

Inmaakmania

Blog

Na een maandje vakantie gaat ook het Foodblog Event in september weer van start. Marjoke van Company in my kitchen heeft ons gevraagd naar onze recepten voor krappe tijden. Ik ben nu op zoek naar jullie recepten voor tijden van overvloed. Augustus en september zijn oogstmaanden. Pruimen, bramen, tomaten en nog veel meer groente en fruit in overvloed. Dat vraagt om chutney, jam, compote, sap en saus.

Lemony pizza’s

15 - 30 minuten, Hartige taart

Ongeveer een jaar geleden schreef ik al over mijn strubbelingen met ongebakken pizza’s en pizzastenen. Mark van Kokend Water heeft om dit probleem te tackelen de Superpeel aangeschaft. De investering van € 45,- vond ik toch iets aan de hoge kant, dus ben ik met mijn eigen namaak Superpeel aan de slag gegaan.

Snoekbaars met tomaat, kappertjes en olijven

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vis

Een paar weken geleden heb ik bij het vriendje van mijn collega een kilo snoekbaarsfilet gekocht. Deze vangt hij zelf (legaal) in de buurt van Heeg. Het waren vier mooie grote filets, goed schoongemaakt en reeds ingevroren. Snoekbaars is een zoetwatervis die van oorsprong uit Oost- en Midden Europa komt. In de 19de eeuw is de vis uitgezet in de Benelux.

Meloensalade

< 15 minuten, Bijgerechten, Hapjes, Vlees

Meloen met ham is een klassiek voorgerecht. Altijd lekker en eenvoudig om te maken. Alleen raakte ik een beetje uitgekeken op de standaard variant. Laatst ging ik lunchen bij vriendin M. en zij had een heel eenvoudige salade gemaakt van meloen. Geen zoete fruitsalade, maar een meer hartige variant. Erg lekker!