De vorige wijnproeverij was een groot succes. Utaste en De Amshoff organiseren daarom op 22 november nogmaals een proeverij. Het doel van deze proeverij is ons alvast voorbereiden op de Kerst. De wijnen en bijpassende hapjes dienen ter inspiratie voor de feestdagen, zodat iedereen straks iets lekkers op tafel kan […]
Latest Recipes
Dadel-pecancake
> 60 minuten, Taart en ander zoetAltijd lekker een cake bakken in het weekend. Een tijdje geleden kwam ik deze date-spice-loaf tegen bij Smitten Kitchen. Een cake met dadels, pecannoten, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel én sinaasappel. Ik vind verse jus d’orange heerlijk. Sinaasappel met yoghurt of kwark is ook lekker. Maar verder heb ik altijd een beetje moeite met sinaasappelcombi’s. Vooral als het om sinaasappelrasp gaat.
Tomatentaart met geitenkaas
> 60 minuten, Hartige taartDeze taart had ik eigenlijk met een bodem van filodeeg willen maken. Filodeeg moet eerst 1,5 uur ontdooien voordat je het kunt gebruiken en daar had ik het geduld niet voor. Na een half uurtje ontdooien dacht ik de velletjes wel los te kunnen trekken. Niet dus. Ze scheurden allemaal kapot. Hop, het eerste pakje in de vuilinisbak.
FBE september – De samenvatting
BlogNa het overslaan van de maand augustus is in september het Foodblog Event weer van start gegaan. Het thema dat ik heb bedacht is ‘inmaakmania‘. In het begin hield ik mijn hart vast. Ik vond het leuk om iets minder alledaags te bedenken, maar dat brengt ook een risico met […]
Snelle roerbak van tofu en groenten
15 - 30 minutenDe herfst is officieel begonnen. Wat een verschil met zondag! Het regent te hard om nu op de fiets naar huis te gaan. Dus ik blijf nog maar even op mijn werk achter mijn pc zitten. Dat biedt mooi de kans om nog snel iets te posten en mijn nieuwe twitterfeed te testen. En na te denken over wat ik zo ga eten.
Utaste wijnproeverij op De Amshoff
Blog, Uit etenGister was het dan eindelijk zover. We gingen wijnproeven op De Amshoff. Het was een fantastische middag. Een warme herfstzon zorgde ervoor dat we buiten konden zitten in de prachtige tuin van De Amshoff. Sjoerd van Utaste had 10 soorten wijn meegenomen. Een prosecco en een semi-sec cava. Drie soorten wit. Twee heerlijke rose wijnen. En drie soorten rood. In het gezelschap van ongeveer 20 mensen zijn we aan het proeven geslagen.
Sajoer Kerrie nummer 4
30 - 60 minuten, SoepSinds begin deze week heeft een (groeiend) aantal van de recepten op deze website een ‘Utaste wijnsuggestie’. Sjoerd en Niek van Utaste kiezen een recept van mijn site en gegeven daarbij aan welke wijn er bij past en waarom. Op hun site www.utastewine.nl kun je veel meer lezen over wijn. Zo is er een wijnalfabet, wijnnieuws en wijnvideos. Ook kunnen gastschrijvers een bijdrage leveren. Je kunt de wijnen bij hen bestellen in de (online) winkel.
Entrecôte op brood met tomatenchutney
< 15 minuten, Hoofdgerechten, Lunch, VleesNiet echt een recept, een broodje met entrecôte en tomatenchutney. Maar wel makkelijk om te maken als je weinig tijd hebt. Maak je eigen variaties. Een gehaktbal of een braadworst op stokbrood is ook heerlijk. Sla en tomaten zorgen voor een paar vitamines. Ketchup, mayonaise, mosterd, piccalilly of chutney zorgen voor extra smaak.
Tomatenchutney
> 60 minuten, Sausjes, spreads en dipsDe eerste bijdrage van een ander foodblog is binnen! Mangerie maakt ingelegde zure tomaten als bijdrage voor het foodblog event van september 2009. Wie volgt?
Salade van vijgen, mozzarella en Parmaham
< 15 minuten, SaladesJamie Oliver noemt dit “de makkelijkste en sexieste salade ter wereld”. Dat is misschien een beetje overdreven gesteld, maar het is inderdaad een lekkere combinatie. De zoete vijgen, de zoute ham en de romige mozzarella. De marktkoopvrouw had het idee dat vijgen ineens ‘hip’ waren. Ze verkochten ze zelf voor het eerst.