Latest Recipes

Cupcake met framboos en roomtopping

30 - 60 minuten, Taart en ander zoet

Een leuk bezigheid voor de zondagmiddag: cupcakes bakken. Volgens Delicious magazine zijn cupcakes ‘helemaal hip’. Zij spreken zelfs over haute couture cupcakes in de mooiste ‘wrappers’ en met chique garnering. Het ziet er allemaal hartstikke mooi uit. Maar hoe smaken ze?

Bruschetta met fêtasalade

< 15 minuten, Hapjes, Vegetarisch

Deze fêtasalade was naar mijn smaak net iets te zout, maar dat komt waarschijnlijk ook door de Griekse fêta die ik gebruikt heb. Volgende keer vul ik de salade nog aan met blokjes tomaat, dat maakt het iets frisser. Verder een prima bruschetta.

Pasta met gestoofde lamsschenkel en pesto

> 60 minuten, Hoofdgerechten, Vlees

Eens in de zoveel tijd koop ik een Donna Hay magazine. Het is een Australisch magazine. Nu ligt Australië op het andere halfrond en is het daar zomer als het hier winter is. Toch merk je daar als Nederlandse lezer niks van. De verkoop loopt, heel slim, een half jaar achter. Je koopt dus een wintereditie die al een half jaar oud is. Op de voorkant staat geen datum, maar ‘issue 45’.

Makreel met Hollandaise-dille-saus

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vis

Een aantal weken geleden kocht ik zeebaars op de markt. Ik had zeebaarsfilets met vel nodig, want ik wilde dit gerecht maken. Nu heb ik wel vaker geprobeerd om thuis een vis te fileren en dat was niet altijd een even groot succes. Aangezien de zeebaarzen niet zo heel groot waren, vond ik het zonde om te toch al dunne filets te verknallen met mijn snijkunsten.

Pasta met spek, kaas en walnoten

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vlees

Zit ik klaar op de bank met laptop om een post te schrijven, word ik eerst afgeleid door De Wereld Draait Door. De ondervraging van Bert Koenders door Felix Rottenberg is toch wel interessant en de vertolking van twee Johnny Cash-nummers door Waylon en Bennie Jolink is aandoenlijk. Daarna gaan we verder met het journaal in 60 seconden. Ach, dat duurt maar even.

Lamsschenkelcassoulet met gremolata

> 60 minuten, Hoofdgerechten, Vlees

Pfff, ik heb vandaag helemaal geen zin om iets bij dit recept te schrijven. Behalve dan dat het erg goed smaakte zaterdagavond. Zeker met een glas chardonnay Grand Valensac uit 2008. Een chardonnay met een lichte houtlagering die perfect past bij de volle smaken van de cassoulet en de gremolata.

Mexicaanse salade met warme avocado

15 - 30 minuten, Salades

Dit is weer eens een hele andere variant van een salade met avocado. Normaal is avocado fris en verkoelend. Deze warme avocado met komijn geeft een hele andere sensatie. Verassend lekker. Vooral met de knapperige tortilla chips en de frisse sla.

Nacho’s uit de oven

< 15 minuten, Hapjes, Vegetarisch

Dit is een recept dat ik al op 17 april 2007 geplaatst heb. De foto ontbrak echter nog steeds, maar daar is nu verandering in gekomen. Verder heb ik nog een paar kleine wijzigingen gedaan.