Afgelopen vrijdagavond hebben wij heerlijk gegeten bij de nieuwe Groningse plaats te zijn: Dal Baffo. Via via had ik al gehoord dat dit nieuwe restaurant een aanrader is. Blijkbaar zijn meer mensen op de hoogte, want zelfs onze bekendste Groninger Jacques d’Ancona weet Dal Baffo al te vinden. Dal Baffo […]
Latest Recipes
Gazpacho
15 - 30 minuten, SoepRuim twee jaar geleden kocht ik een Magimix keukenmachine. Ik zie net, bij het teruglezen van de post die ik daar toen overschreef, dat ik toen naar de ervaring van anderen met de sapcentrifuge vroeg. In de tussentijd ben ik blijkbaar helemaal vergeten dat de sapcentrifuge bestond. In april was ik namelijk blij verrast toen ik bij Oldenhof in Hilversum een sap- en smoothiecentrifuge voor de Magimix tegenkwam.
Wijnkenner
BlogEen kennis attendeerde mij een aantal weken geleden op de iPhone-app ‘Connaisseur’. Connaisseur is een wijn-braintrainer (althans zo noemen ze het op de site). En eigenlijk is dat wel een goede omschrijving. Je kunt met deze App op een speelse manier je wijnkennis testen en uitbreiden. Connaisseur bevat 490 meerkeuzevragen […]
Gebakken nectarine met mascarpone
< 15 minuten, ToetjesEigenlijk had ik dit recept gister al willen plaatsen, maar ik moest eerst mijn vanille-extract-recept en tips voor het-zelf-maken van vanillesuiker met jullie delen. Vanille-extract en vanillesuiker uit de winkel zijn meestal geconcentreerder van smaak. Mijn maatvoering in dit recept gaat echter uit van home made stuff. Dus ben* vooral niet te scheutig met je flesje vanille-extract.
Zelfgemaakte vanille-extract
< 15 minuten, SmaakmakerAnderhalf jaar geleden schreef Clotilde over ‘Homemade Vanilla Extract‘. Het idee van DIY (do it yourself) vanille-extract sprak mij meteen aan. Goede vanille-extract is duur en ook ik hield regelmatig vanillestokjes* over na bijvoorbeeld het bereiden van crème brûlee.
Romige courgette-lasagne
30 - 60 minuten, Hoofdgerechten, VegetarischHet formeren van deze lasagne verloopt een stuk eenvoudiger dan de huidige kabinetsformatie. Bij een grote meerderheid aan courgette, heeft de courgette ook het eerste recht om de naam aan deze lasagne te geven. De courgette heeft gekozen voor een samenwerking met Quorn gehakt en ricotta, aangevuld met tomaten en de smaakmakers ui en knoflook.
Mosselen in curry-kokos
15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, VisHet koken van mosselen heeft iets paradoxaals. Wanneer ik mosselen klaar maak, onderwerp ik ze eerst aan een grondige screening. Eerst leg ik ze in koud water in de spoelbak om zand en vies water te verwijderen. Daarna wordt elke mossel gecontroleerd. Is de schelp gebroken? Dan gaat hij weg. Pokken worden met een mes verwijderd en de baard wordt eraf geplukt. Als hij een stukje openstaat, dan moet je nagaan of hij nog leeft.
Pitachips
15 - 30 minuten, Hapjes, VegetarischWat doe je als je op zondagmiddag zin hebt in tortillachips met guacamole? En je hebt wel een avocado in huis, maar geen tortillachips? Je kunt natuurlijk naar het dichtstbijzijnde tankstation rijden of op zoek gaan naar een AH-To-Go. Je kunt ook je voorraadkast in duiken en kijken of je iets anders kan bedenken waar je guacamole mee kunt dippen.
Pizza met gerookte zalm, ricotta en pesto
30 - 60 minuten, Hartige taartVanochtend bedacht ik ineens dat ik nog een bijdrage moet leveren aan het Foodblog Event van deze maand. Een recept met zalm is de opdracht. Dus ik dacht: “wat zal ik deze week eens met zalm maken?”. Wat ik helemaal over het hoofd heb gezien, is dat ik gister al iets met zalm gemaakt heb. Gerookte zalm is natuurlijk ook zalm! Ik zat nog met zo’n sappige zalmmoot of filet in mijn hoofd. Deze pizza is geïnspireerd op de pizza Zuizza van Da Vinci.
Sobanoedelsoep met vijfkruidenentrecôte
15 - 30 minuten, SoepSobanoedels zijn gemaakt van boekweitmeel. Boekweitmeel bevat veel magnesium, kalium en fosfor. Het is voedzaam en licht verteerbaar. Sobanoedels worden zowel koud gegeten (zoals in deze salade) als ook warm in hete bouillon. In Japan schijnt het gebruikelijk te zijn om alle dunne noedels ‘soba’ te noemen als tegenhanger van de dikke ‘udon’ noedels.