Dit is een snel hapje voor bijvoorbeeld Oud & Nieuw. Serveer dit smeersel van gerookte zalm en roomkaas op Melba toast of op dunne plakjes stokbrood. Voor iedereen die dit nog leest: Fijne Feestdagen! […]
Latest Recipes
Eerlijk Italiaans
< 15 minuten, Hoofdgerechten, Vegetarisch, VleesEen paar weken geleden kreeg ik van Kookboekerij een mailtje met de vraag of ik een kookboek wilde ontvangen. Natuurlijk wilde ik dat! Mijn kookboekenkast vult zich gestaag, maar er is altijd ruimte voor uitbreiding. Maar een gratis kookboek krijg je natuurlijk niet voor niets. De tegenprestatie is het koken van een gerecht uit het boek en schrijven van een recensie. Appeltje-eitje voor iemand met een foodblog zou je denken. […]
Pasta met merguez
15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, VleesMerguez zijn pittige worstjes die van oorsprong uit de Marokkaanse en Tunesische keuken komen. De worstjes zijn op smaak gebracht met harissa. Dit geeft ook de rode kleur aan de worstjes. Vaak is er ook nog knoflook en bijvoorbeeld komijn of venkel aan toegevoegd. Deze pittige worstjes zijn lekker van de grill met pitabroodjes en tzatiki. Maar je kunt ze ook heel goed voor de pastasaus gebruiken. […]
Soesjes zoet of hartig
30 - 60 minuten, Hapjes, Taart en ander zoet, VisSoms deugt een recept echt niet. In de Foodies van deze maand staat een recept voor zalmsoesjes. Dat kwam mij goed uit, want ik moest voor zaterdagavond iets zoets meenemen en voor zondagavond iets hartigs. Dus ik wilde een grote lading soesjes bakken en de ene helft vullen met slagroom met wat suiker en sinaasappelrasp en de andere helft met zalmroom. […]
Pappardelle met paddestoelen en mozzarella
15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, VegetarischJamie Oliver heeft weer een nieuwe iPhone-app. Deze gratis app bevat tien recepten. Als je meer recepten wil, dan kan je die kopen in setjes van 10 voor € 2,39. Best een slim businessmodel. Zo krijg je gratis een beeld van de app en kun je hem tegen betaling langzaam uitbreiden. […]
Zweedse gehaktballetjes
30 - 60 minuten, Hoofdgerechten, VleesWie kent de Zweedse gehaktballetjes van IKEA niet? Iedereen die weleens bij het Zweedse warenhuis is geweest, heeft een keer de gehaktballetjes gegeten (of anders wel de hotdogs). Sinds een aantal jaar kun je bij de IKEA zakjes roomsaus en potten Lingonberry-gelei kopen, zodat je ook thuis Zweedse gehaktballetjes kunt maken. Maar het is natuurlijk lekkerder om zelf de balletjes en de saus te maken.
Sopa di lima
30 - 60 minuten, SoepDeze soep komt ook uit het kookboek Mexicaans!. Het is een kippensoep met een heel andere smaak dan onze Hollandse kippensoep. De smaak is pittig en fris. Dit komt door de chilipeper en citrussap en rasp. Gelukkig was ik wel zo verstandig om eerst te proeven, voordat ik het recept letter voor letter opvolgde. […]
Herfsttaco’s met pompoen en chorizo
30 - 60 minuten, Boeken, Hoofdgerechten, Smaakmaker, VleesVia Twitter kwam het kookboek Mexicaans! langs. Op koken.blog.nl staat een recensie van dit boek van Thomasina Miers (winnaar van Masterchef 2005 UK). Een Mexicaans kookboek ontbrak nog in mijn verzameling en aangezien ik erg van de Mexicaanse keuken houd, was de aanschaf snel gedaan. Ik vind het een erg mooi boek: fijn papier, mooie foto’s en een overzichtelijke lay-out […]
Mosselen in Bloody Mary – Jamie in 30 minuten
30 - 60 minuten, Bijgerechten, Boeken, Hoofdgerechten, VisHalf oktober is er weer een nieuw kookboek van Jamie Oliver verschenen. En tja, als je al zijn boeken tot nu toe hebt, dan kan er nog wel weer eentje bij. Sterker nog, het moet. Sommige boeken vind ik beter dan andere. De eerste delen bevatten veel smakelijke (basis)recepten. In andere delen maakt Jamie een uitstapje naar Amerika of Italië. Uit deze boeken kook ik minder, maar ze zijn daar en tegen wel weer leuk om te lezen. Met zijn boeken ‘Kook met Jamie’ en ‘Jamie’s Kookrevolutie’ probeert hij iedereen aan het koken te krijgen. […}
Lauwwarme salade met pompoen, proscuitto en pecorino
30 - 60 minuten, SaladesDeze salade komt elk herfst en winter wel een paar keer op tafel. Makkelijk te maken en een salade waarin zowel zoet, zout, zuur en bitter terugkomen. Je kunt de pitten uit de pompoen gebruiken, maar meestal vind ik deze te taai. Neem gewoon geroosterde pitten uit een zakje. Met knapperig brood (en een toetje) erbij, is dit een volledige maaltijd. […]