Latest Recipes

Stamppot met spinazie, tomaat en fêta

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vegetarisch

Na ruim twee weken burgers, sushi, pancakes en breakfast burrito’s, is het nu toch echt weer tijd om zelf te koken. Uit eten gaan in West USA is absoluut geen straf, maar na een tijdje krijg ik er toch genoeg van. Hoewel ik nog weken had willen blijven, ben ik toch blij dat ik weer in mijn keuken aan de slag mag. Het eerste brood is alweer gebakken (Oscar heeft de vakantie in de koelkast doorgebracht) en de espressomachine draait overuren om de slappe Amerikaanse koffie te compenseren. […]

Champignons met gorgonzola en zongedroogde tomaat

15 - 30 minuten, Hapjes, Vegetarisch

Sommige gerechten ontstaan zomaar. Eigenlijk is het meer toeval dan bewuste opzet. Soms zit er dan iets tussen wat tegenvalt, maar dit gerecht was echt een toevalstreffer. Twee weken geleden kreeg ik door het lezen van VK-magazine zin in champignons uit de oven. Dit komt eigenlijk voort uit mijn zuurdesembroodbakverslaving (3x woordwaarde) van dit moment. […]

Pasta met stoofvlees en tomaten

> 60 minuten, 30 - 60 minuten, Vlees

Dit is een simpel gerecht en met een snelkookpan is het zelfs snel klaar. Als je meer geduld hebt, kun je dit gerecht ook een paar uur laten stoven. Je kunt deze saus ook goed invriezen. Meestal doe ik dit zelfs met de pasta erbij. Ik kook namelijk altijd te veel pasta. Meestal weeg ik de hoeveelheid pasta niet af, maar gaat het op het oog. Onder het motto ‘better save then sorry’, gooi ik vaak nog een klein handje extra erbij. […]

Tuinbonensoep met Parmezaanse kaas

15 - 30 minuten, Soep

Deze soep heb je zo gemaakt met een zak tuinbonen uit de vriezer. Verse tuinbonen zijn natuurlijk nog lekkerder, maar daar is het nog net te vroeg voor. Dit is soep waar je een beetje op moet kauwen. De grijze, wat taaie velletjes van de tuinbonen worden niet helemaal gepureerd met de staafmixer. Als je daar niet van houdt, dan moet je de tuinbonen dubbel doppen. […]

Zuurdesembrood

> 60 minuten, Brood

Sinds een paar weken heb ik een oude hobby opgepakt: brood bakken. Jaren geleden kocht ik een broodbakmachine. Ik heb er wel een aantal keer brood in gebakken, maar met name de vorm van het brood (tè vierkant) en de korst voldeden toch niet aan mijn eisen. Sindsdien gebruik ik de broodbakmachine vooral om pizzadeeg te kneden (bij gebrek aan een KitchenAid). Tot een paar weken geleden. […]

Bruschetta met gorgonzola en Parmaham

< 15 minuten, Hapjes, Vlees

Ingrediënten: | bereidingstijd 15 minuten | 6 stuks | • 100 g gorgonzola • 1 el melk • 1 volle el pijnboompitten • 6 plakjes Parmaham • 6 sneden brood (ciabatta of boerenbrood) Bereiding: Doe de gorgonzola in hakbakje van de staafmixer. Voeg 1 el melk toe en hak de […]

Bruschetta met artisjok en Parmezaanse kaas

< 15 minuten, Hapjes, Vegetarisch

Ik werd tot het maken van deze bruschetta geïnspireerd door restaurant De Italiaan te Amsterdam. Bij De Italiaan hebben ze een houtoven waarin ze heerlijk knapperige pizza’s bakken. Probeer eens pizza De Italiaan met verse truffel (bij voorkeur wel een helft uitwisselen met iemand anders, want deze pizza is behoorlijk machtig). […]

Stoofschotel met worst, kool en bonen

15 - 30 minuten

Kool is echte wintergroente. Het is lang houdbaar, niet duur en bevat veel vitamine C. Meestal verdwijnt kool in de zuurkool of stamppot boerenkool. Of je maakt er cole slaw van. In dit gerecht wordt de kool gestoofd met Italiaanse worstje en witte bonen. Je kunt kiezen voor witte kool, maar ook voor savooie- of spitskool. […]

Salade van pompoen en linzen met soja-balsamicodressing

30 - 60 minuten, Hoofdgerechten, Salades, Vegetarisch

De afgelopen weken was ik zo druk met mijn werk dat dat ten koste ging van mijn inspiratie om te koken. Nou ja, meestal heb ik wel avondeten gekookt, maar ben ik niet op zoek gegaan naar nieuwe gerechten en uitdagingen. Ik heb het gehouden bij oude vertrouwde gerechten waar ik niet over na hoef te denken. Gelukkig begint het er op te lijken dat de drukte iets afneemt, dus wie weet komt mijn inspiratie ook weer terug. […]