Soms moet je even gebruik maken van het feit dat je eigen baas bent. Met een buitentemperatuur van 31°C, ben ik vandaag mijn kantoor en auto ontvlucht en ben ik op de fiets uitgeweken naar het Paterswoldsemeer. Janet (van de voormalige Wijnwinkel in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat) werkt sinds kort bij Villa Sasso. Hoog tijd om eens te kijken hoe de lunch daar is. En die was goed! […]
Latest Recipes
Sobanoedels met aubergine en mango – Plenty
15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, VegetarischEen paar maanden geleden kocht ik het kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi. Dit is mijn tweede kookboek van de Londense traiteur. Ditmaal is het een vegetarisch kookboek met als ondertitel ‘Groente genoeg om heel lekker te koken’. In 2006 werd Yotam gevraagd een vegetarische* column te schrijven voor het weekend magazine van de Guardian. […]
Artisjok-spinaziedip
15 - 30 minuten, Sausjes, spreads en dipsTweeëneenhalve kilo artisjokbodems dwingt tot het verzinnen van allerlei gerechten met artisjok. Tot nu toe gaat het best goed. De zak neemt al minder plek in in de vriezer. Tot nu toe gingen ze door de ravioli, werden ze gegratineerd met geitenkaas en broodkruim, heb ik ze gegrild voor een salade en verdwenen ze al tweemaal in deze dip.[…]
Zoete aardappelsoep met krab en avocado
15 - 30 minuten, SoepMijn vriendinnen en ik vieren ieder jaar Sinterkerst. Sinterklaas en Kerst ineen. Deze viering bestaat uit lekker eten en een fanatiek gespeeld dobbelspel. Bij het dobbelen gaat het om het verkrijgen van zoveel mogelijk kadootjes. De spelregels veranderen we zo ongeveer per ronde. Ze variëren van ‘alle kadootjes naar links doorgeven’ tot ‘pak van iedereen een kadootje af’. […]
Ravioli met artisjokken
> 60 minuten, Hoofdgerechten, VegetarischIn de NRC•NEXT van 31 mei stond een artikel met de kop ‘Koken is net als klussen – eerlijk, authentiek en sexy’. Hierin wordt een studie van Kathleen Collins aangehaald Watching what we eat. The evolution of television cooking shows. “De populariteit van koken wordt door Collins verklaard door de hedendaagse nostalgie – behoefte aan eerlijk handwerk. Veel mensen werken tegenwoordig met hun hoofd of met de computer. Koken wordt bij Collins de belichaming van de fysieke arbeid met een concreet en eerlijk resultaat: een brood!” […]
Week 2 – Zuidwest USA
BlogIk had jullie nog deel twee van mijn reis naar Zuidwest USA beloofd. Vanuit Yosemite naar San Francisco is het ongeveer drie uur rijden. Dus je houdt voldoende van de dag over om alvast wat van de stad te zien. San Francisco is de stad van de stijle straten, Alcatraz en de Golden Gate Bridge. […]
Curry van aubergine en kerstomaatjes
15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, VegetarischNatuurlijk is het uitstekend barbecue-weer, maar na een paar dagen vlees en vis schroeien is het toch tijd voor wat anders. Pittig eten is ook altijd heerlijk met warm weer. Om af te koelen drink je er gewoon een koud biertje bij. En om de mond te blussen volstaat een hap Griekse yoghurt of raïta. […]
Spaghetti met krab en kerstomaatjes
15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, VisVoor wie de zaterdagboodschappen nog niet in huis heeft, is deze spaghetti misschien een optie. De spaghetti is snel te maken en smaakt zomers. De rest van de dag kun je dan besteden aan in de tuin werken, schoonmaken, de was doen of andere leuke zaterdagklussen. […]
Aardbeien oppeppen
15 - 30 minuten, ToetjesAardbeien uit de supermarkt bevatten niet altijd even veel smaak. Ik heb een trucje om ze op te peppen. Het is heel simpel, maar ik deel het toch maar even met jullie. Suiker geeft aardbeien meer smaak dat wisten we al, maar de truc zit in een klein beetje alcohol.
Week 1 – Zuidwest USA
BlogHet was de afgelopen weken een beetje rustig op mijn site. Dat komt o.a. doordat ik 2,5 week naar Amerika ben geweest. Eind april – begin mei is een goede periode voor een bezoek aan Zuidwest USA. Het is dan nog niet zo warm en druk. En je kunt in deze periode de woestijnbloemen zien bloeien. Voor degenen die het leuk vinden, dit is de route die we hebben afgelegd.