Na het opstoken van de Big Green Egg, zoals bijvoorbeeld voor deze pizza, houdt de bbq nog heel lang zijn warmte vast. Ideaal om bijvoorbeeld nog bietjes te poffen. Ik heb hier chioggia biet gebruikt. Dat zijn van die mooie wit/felroze gestreepte bieten. Na het poffen worden ze een beetje flets roze.
Pak de bietjes in folie en leg ze in de warme Big Green Egg. Dit kan op het rooster of direct tussen de kolen. Sluit de barbecue af en laat hem afkoelen. Haal de bietjes er na een paar uur uit.
Je kunt voor deze salade ook gewoon gekookte rode bieten gebruiken.
Details
voor 2 personen
10 minuten
Ingrediƫnten
3 gare bietjes
1 bol burrata
handje basilicumblaadjes
50 g hazelnoten
dikke balsamico (glaze)
goede extra virgine olijfolie
zeezout en versgemalen peper
Bereiding
- Rooster de hazelnoten even in een droge koekenpan. Hak ze heel grof.
- Snijd de bieten in kleine partjes. Leg ze in schaal. Scheur de burrata boven de bietjes in stukken.
- Strooi de basilicumblaadjes en hazelnoten erover. Besprenkel met balsamico en wat olijfolie. Breng op smaak met wat gemalen zeezout en peper.
Goed idee om de restwarmte van de BGE zo te gebruiken! Ik ga het zeker een keer proberen.