Deze broodjes shoarma zijn precies zo als Janneke Vreugdehil beschrijft:
“die vieze maar toch oh zo verleidelijke broodjes vlees die we af en toe heimelijk, meestal diep in de nacht en bijna altijd in zekere staat, naar binnen schrokken. Maar dan lekkerder. Met (als je wilt) beter vlees. Deze shoarma kan het daglicht verdragen.”
Broodjes shoarma zonder gedraai. Met biologisch lamsvlees en zelfgemaakte knoflooksaus. Lekker!
Details
voor 4 personen
10 minuten
10 minuten
0,5 – 4 uur
Ingrediƫnten
- voor de kruidenmix
1 ui, geraspt
2 teentjes knoflook, fijngeraspt
1 tl korianderpoeder
1 tl milde paprikapoeder
1 tl versgemalen zwarte peper
1 tl zout
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl geelwortelpoeder
1/4 tl cayennepeper
snuf versgeraspte nootmuskaat
- voor de shoarma
500 g biologische lamsshoarma (opgekruid)/lamsbout in dunne reepjes
1 middelgrote ui, in halve ringen
1 rode puntpaprika, in halve ringen
scheut olijfolie
- voor de knoflooksaus
3 el mayonaise
3 el volle (Griekse) yoghurt
1 teentje knoflook, fijngeraspt
- voor erbij
8 pitabroodjes
fijngesneden ijsbergsla
Bereiding
- Meng alle ingrediƫnten voor de kruidenmix. Schep de kruidenmix om met het vlees. Laat 1/2 uur tot 4 uur in de koelkast marineren.
- Roer een sausje van de mayonaise, yoghurt en teentje knoflook en breng op smaak met wat peper en zout.
- Warm de pitabroodjes op in een broodrooster, grill of oven.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan of wok en roerbak de ui en paprika tot ze gaar zijn. Schep uit de pan. Roerbak vervolgens de helft van het vlees in een paar minuten gaar (voeg eventueel nog wat olijfolie toe). Schep het vlees bij de ui en paprika. Bak de tweede helft van het vlees gaar. Voeg dan al het vlees en de ui en paprika toe en schep nog even om.
- Laat iedereen zelf zijn pitabroodjes vullen met sla, vlees en knoflooksaus.