Snel en makkelijk taartje met een knapperige bodem en een fruitige vulling. Je kunt ook ander fruit gebruiken. Maar bramen zijn nu wel heel lekker.
Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten + 1 uur | 6 puntjes taart |
• 50 gram tarwebloem • 30 g polenta of semolina • 1 zuinige el suiker • snuf zout • 60 g koude boter • 1 – 3 el ijskoud water
voor de vulling: • een bakje bramen (150 g) • 2-3 el suiker • 3 el crème fraîche • 1 el paneermeel
Bereiding:
Doe alle droge ingrediënten in de foodprocessor en pulseer een paar keer. Voeg de in blokjes gesneden boter toe en pulseer nog een aantal keer tot het mengsel kruimelig is. Voeg het ijswater lepel voor lepel toe, pulseer na elke lepel tot het een samenhangend deeg is.
Druk de bol deeg plat tot een dikke schijf. Doe het deeg in een boterhamzakje en leg minimaal 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Rol het deeg dun uit tot een cirkel. Leg het deeg op een bakblik bekleed met bakpapier. Strooi 1 el paneermeel over het midden van de bodem. Verdeel de bramen over het midden van het deeg en laat hierbij de randen (5 cm) vrij.
Bestrooi de bramen met 2 el suiker. En verdeel de crème fraîche in kleine kloddertjes tussen de bramen. Als de bramen heel zuur zijn, kun je nog 1 el suiker erover strooien.
Maak de randen van het deeg vochtig met een beetje water en vouw de randen dubbel tot een rommelige rand. Bak de galette 20-30 minuten tot het deeg goudbruin is.