Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten + 30 minuten marineren | 2-4 personen |
• 2 stengels citroengras • 2 kleine teentjes knoflook • 3 el verse koriander, grof gehakt • 1/2-1 rode peper • 1,5 el bruine suiker • 1 tl gemalen koriander • 3 el vissaus • sap van 1/2 limoen • 2 el olie • 500 g bavette
Extra: • satésaus • seroendeng of dry-roasted pinda’s • verse koriander
• houten satéprikkers, minimaal 1 uur in water geweekt
Bereiding:
Steek de barbecue aan (Big Green Egg opstoken tot 250°C, direct grillen). Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras. Snijd de rest van het citroengras in dunne ringen.
Doe de citroengras, knoflook, koriander, rode peper, bruine suiker, vissaus, limoensap en olie in het hakbakje van de staafmixer. Hak alles tot een grove marinade.
Snijd een oppervlakkig kruispatroon in de bavette en snijd het vlees dan haaks op de draad in dunne repen. Doe het vlees in een schaal en giet de marinade erover. Meng vlees en marinade even door. Laat minstens 30 minuten marineren.
Rijg het vlees zigzaggend aan de satéprikkers. En grill het vlees 1-2 minuten aan beide zijden op de hete barbecue.
Serveer de saté bestrooid met seroendeng/pinda’s en verse koriander samen met satésaus.
Ziet er goed uit! Mooi en creatief recept, ga het zeker een keer proberen.