In plaats van stamppot boerenkool kun je ook noodles boerenkool maken. Het is weer eens wat anders. Ik vond het een lekker gekruid gerecht. Je kan ook ander wintergroen gebruiken aldus BBC GoodFood, maar ik heb nog niet echt in beeld wat ander wintergroen is. Behalve andere koolsoorten. Iemand suggesties?
Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 100 rijstnoodles of udon noodles • 1 pak tofu • 150 g boerenkool, vers in zak
• 4 el ketjap manis • 1 – 2 tl sambal • sesamolie • 3 cm gember, geraspt
• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes • 1 limoen, in partjes • eventueel seroendeng of gebakken uitjes
Bereiding:
Breng een pan water aan de kook. Doe de noodles samen met de boerenkool in de pan met kokend water en kook de noodles zolang als moet volgens de aanwijzing op de verpakking. Mijn udonnoodles moesten 10 minuten koken. Giet af als het klaar is.
Laat ondertussen de tofu goed uitlekken. Leg eventueel een verzwaard bord op de tofu om extra vocht eruit te drukken. Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 2 cm.
Meng in een kommetje de ketjap manis met de sambal.
Verhit 1/2 el sesamolie in een wok en bak de tofublokjes goudbruin. Schep de tofu uit de wok en voeg 1/2 el sesamolie toe. Roerbak de gember en knoflook kort.
Voeg de noodles en boerenkool toe, samen met de tofu en de ketjap manis met sambal. Schep alles goed door. Serveer met een partje limoen en eventueel wat seroendeng of gebakken uitjes voor een crunchy effect.
Ik kan mij hier qua smaak weinig bij voorstellen, iets om snel eens uit te proberen. Leuk recept!