Ook Clotilde van Chocolate & Zucchini doet aan ‘koken uit je voorraadkast’. Ze schreef begin december over een simpele, snelle pasta met sardines en tomatensaus. Dat recept heb ik meteen ‘bewaard’ en vandaag gemaakt.
Ik kon het alleen niet laten om wat zwarte olijven en kappertjes toe te voegen. En in plaats van peterselie heb ik basilicum gebruikt. Nog steeds simpel en snel, maar met extra smaak.
Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 2 personen |
• 150-200 g (volkoren)spaghetti • 1 kleine ui, gesnipperd • zout • 1/2 tl komijnzaad • 1 blikje sardines op olijfolie • 250 ml tomatenpassata
• pepersaus/sambal, naar smaak • 1 el kappertjes (optioneel) • 20 zwarte olijven (optioneel) • verse basilicum of peterselie • versgemalen zwarte peper
Bereiding:
Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. Fruit de ui zachtjes 2-3 minuten in een beetje olijfolie van de sardines. Voeg het komijnzaad toe en bak 1 minuut mee.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg de sardines en tomatenpassata toe aan de gefruite ui. Maak de sardines kapot met een spatel/lepel en roer de saus door. Breng op smaak met wat zout en pepersaus.
Voeg eventueel kappertjes en olijven toe aan de saus en verdun hem eventueel met 1-2 eetlepels kookvocht van de pasta. Roer de basilicum of peterselie door de saus en proef of de saus op smaak is. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus. Schep alles goed om, serveer op twee (warme) borden en maak af met wat versgemalen peper.
Lekker!
Mooi.