Zometeen ga ik eten bij Voilà in Groningen en jullie moeten het doen met deze Mexicaanse steak sandwich. Ook niet verkeerd. In plaats van een stuk stokbrood kun je ook tortilla’s nemen. Maar ik vond de combinatie met knapperig brood lekker. Het was alleen een beetje lastig eten. Kliederen is toegestaan.
Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 minuten + minimaal half uur marineren | recept voor 2 personen |
voor het vlees: • 1 teen knoflook, fijngehakt • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
• 1/2 tl gemalen komijn • 1/2 tl gedroogde oregano • 1 kneepje limoensap
• 1 el olijfolie • 2 entrecôtes • 2 stukken stokbrood
voor de salsa: • 3 bosuien, in dunne ringetjes • verse koriander
• 1 el jalapeñopepers (potje), fijngesneden • 4 TastyTom tomaten, in kleine blokjes • 2 el balsamicoazijn • 2 el olijfolie
voor de guacamole: • 1 avocado • 1 teentje knoflook
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor het vlees (behalve natuurlijk het stokbrood en de entrecôtes). Bestrooi de entrecôtes met peper en zout en wentel ze door de marinade. Laat het vlees minimaal een half uur marineren.
Meng voor de salsa de tomaten met de bosui en jalapeñopepers. Breng op smaak met de azijn, 2 el olijfolie, verse koriander en wat peper en zout. Schep alles voorzichtig om.
Doe de avocado met de knoflook en 2 el salsa in het hakbakje van de staafmixer of keukenmachine. Voeg een beetje zout en hak de guacamole zo grof of fijn als je lekker vindt.
Verwarm de grillplaat (of barbecue) en grill de entrecôtes 2-3 minuten aan elke kant. Laat het vlees 2 minuten afgedekt onder folie rusten. Snijd het vlees vervolgens in repen.
Snijd het stokbrood open. Besmeer met guacamole en beleg met het vlees. Schep wat salsa op het vlees en bestrooi eventueel nog met wat verse koriander.