Vandaag stuitte ik op deze salade. Ik dacht eerst dat er gerookte kip in de salade ging, maar het ‘smokey’ effect komt door de gerookte paprikapoeder in de dressing. Een goede combinatie: verse maïs met gebakken kip en blokjes pancetta. Kies voor vette pancetta in plaats van magere als je de keuze hebt. De dressing maakt deze salade echt af.
Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 2 maïskolven • 75 pancetta, in blokjes • 250-300 g biologische kipfilet, in repen • 1 krop botersla of 2 Little Gem, blaadjes losgehaald • 2 tl grove mosterd • 1 tl honing • olijfolie • 1 el rode wijnazijn • 1 teen knoflook, geraspt
• 1/2 tl gerookte paprikapoeder • peper en zout
Bereiding:
Smeer de maïskolven in met olijfolie. Dit gaat het makkelijkst met je handen. Verwarm een grillpan en rooster de maïskolven 5-8 minuten rondom.
Bak ondertussen de blokjes pancetta in een koekenpan tot het vet begint te smelten. Voeg de kip toe en bak de kip in 5 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met versgemalen peper.
Meng een dressing van 1 el olijfolie, de mosterd, honing, azijn, knoflook, gerookte paprikapoeder en 1 el water. Breng op smaak met wat peper en zout.
Snijd de maïs van de kolf en bestrooi met een beetje zout. Doe de sla in een kom. Verdeel de maïs, kip, pancetta en dressing over de salade en serveer direct.
Vanavond maar eens proberen! Bij punt 3 moet het 1 el olijfolie zijn?
Je hebt helemaal gelijk. Het is aangepast! Ik hoop dat de salade smaakt.
Salade ziet er goed uit!!
Ga ik proberen. Heb je ook nog advies voor wat extra groenten?