Sinds een paar maanden heb ik chimichurri ontdekt. Chimichurri is een saus voor bij gegrild vlees. Het wordt vooral gebruikt in de Argentijnse keuken. Je kunt chimichurri ook gebruiken als marinade. De basis van de saus bestaat uit gehakte peterselie, fijngesneden knoflook en rode peper, olie en wijnazijn. Als extra smaakmakers worden o.a. gerookte paprikapoeder, komijn, oregano en tijm toegevoegd.
Er zijn twee varianten die ik regelmatig maak. De eerste is met gerookte paprikapoeder en oregano. Deze combineert goed met gegrilde spiesjes van kip en chorizo geserveerd met plat brood of tortilla’s, crème fraîche en een salsa van rijpe tomaten, avocado en rode ui.
De tweede variant bevat komijn- en venkelzaad. Dit geeft een aparte, kruidige smaak aan de chimichurri. Deze variant vind ik erg lekker bij gegrilde entrecôte of rib-eye. Marineer het vlees 30 minuten op kamertemperatuur in een kwart van de chimichurri. Grill het vlees en schep de overgebleven chimichurri erover.
Chimichurri met gerookte paprikapoeder
Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten | recept voor 2 personen |
• 4 el peterselie, gehakt • 1 rode peper, zaden verwijderd en fijngesneden
• 1-2 tenen knoflook, fijngesneden • 2 tl gedroogde oregano • 2 tl gerookte paprikapoeder • 5 el olijfolie • 2 el (rode) wijnazijn
Bereiding:
Meng de ingrediënten en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.
Chimichurri met komijn en venkelzaad
Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten | recept voor 2 personen |
• 1 tl komijnzaad • 1/2 tl venkelzaad • 4 el peterselie, gehakt • 1 rode peper, fijngehakt • 1-2 tenen knoflook, fijngesneden • 1 tl verse tijm • 5 el olijfolie
• 2 el (rode)wijnazijn
Bereiding:
Rooster het komijn- en venkelzaad 30 seconden in een droge koekenpan. Doe het komijn- en venkelzaad in een kommetje en voeg de overige ingrediënten toe. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.
Hoi! Bij het zoeken naar een recept voor ravioli kwam ik op jouw site terecht. Donderdag voor het eerst dan maar zelf ravioli maken, ik heb niet voor niets een vorm meegenomen uit Toscane.
Bedankt, ook voor de andere leuke en lekkere recepten!
Groet, Monique