In de dressing van deze salade gaat granaatappelmelasse. “Granaatappelmelasse is een dikke siroop van ingekookt granaatappelsap. De smaak is zoetzuur, een beetje te vergelijken met echte rinse appelstroop of met balsamicoazijn.
De melasse is te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels. Wie er niet aan kan komen, gebruikt balsamico met, zo nodig, een drupje honing.”
Gebruik in deze salade lichtgezouten Turkse schapenkaas. Kies bijvoorbeeld Turkse fêta. Grieks fêta kan ook prima.
Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | recept voor 2-4 personen |
• 20 hele amandelen • 140 g dadels (bijvoorkeur grote medjooldadels • 75 g rucola (of een mix van rucola en gemengde sla) • 120 g Turkse (schapen)fêta
• hand basilicumblaadjes • 3 el olijfolie • 1 1/2 tl granaatappelmelasse • zout en peper
Bereiding:
Rooster de amandelen voorzichtig in een droge koekenpan.
Halveer de dadels, verwijder de pit en snijd elke helft in lange dunne reepjes.
Verdeel de sla over 2-4 bordjes of een grote schaal. Verdeel de dadels en basilicumblaadjes over de sla en verkruimel de fêta erboven.
Roer een dressing van de olijfolie, granaatappelmelasse en wat zout en peper. Sprenkel de dressing over de salade. Hak de amandelen grof en strooi ze over de salade.
lekker,gezond en een leuke variatie op de gewone salade Maaike.
Dit recept is van ottolenghi uit het kookboek plenty. Het is heerlijk, maar volgens mij moet In naam hier wel bij..
@marielle dat staat er ook bij. Onderaan het recept.