Voor wie de zaterdagboodschappen nog niet in huis heeft, is deze spaghetti misschien een optie. De spaghetti is snel te maken en smaakt zomers. De rest van de dag kun je dan besteden aan in de tuin werken, schoonmaken, de was doen of andere leuke zaterdagklussen.
Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | recept voor 2 personen |
• 150 g – 175 g spaghetti • 2 teentjes knoflook, gesnipperd • 1 halve Spaanse peper of een snuf chilivlokken • 1 bakje kerstomaatjes, gehalveerd • kneepje citroensap • 1 blikje krab • 1 el kappertjes • handje basilicumblaadjes, grof gehakt • hand rucola • lekkere olijfolie
Bereiding:
Kook de spaghetti in ruim kokend water. Verwarm 1 el olie in een pan en fruit de teentjes knoflook en de peper 1-2 minuten. Voeg de kerstomaatjes toe en bak even mee tot ze een beetje zacht beginnen te worden.
Zet het vuur uit en voeg de krab toe. Breng op smaak met wat peper en zout en een kneepje citroensap. Schep voorzichtig om, zodat de krab niet kapot gaat.
Giet de spaghetti af en meng met de tomatensaus, de kappertjes, de basilicum en de rucola. Besprenkel met wat lekkere olijfolie.
lekker hoor, en inderdaad snel gemaakt.de afzonderlijke smaken blijven goed te proeven. Voor het heel laten van de krab hoefde ik geen moeite te doen, die zat al helemaal gecruncht in het blikje! Sophie
Lekker snel recept. Prima!