Jullie hebben nog steeds een aantal barbecuerecepten te goed. Nu zit het weer niet echt mee, maar ik lees net in de krant dat het weleens een warme zomer zou kunnen worden. De buffalo wings zijn kippenvleugels in een warme pikante saus met boter en azijn. De wings worden traditioneel geserveerd met blauwe-kaasdip en selderijstengels.
De kippenvleugels waren uitverkocht bij de AH, dus in plaats hiervan heb ik drumsticks genomen. Drumsticks hebben sowieso mijn voorkeur, omdat er wat meer vlees aan zit. De blauwe-kaasdip is ook zonder de kip lekker als snack met rauwe worteltjes en selderijstengels.
Een jaar geleden: Salade met blauwe-kaasdressing
Twee jaar geleden: Aardbeienijs met balsamico
Drie jaar geleden: Classic lemon tart
Ingrediënten:
| bereidingstijd 55 minuten | 6 personen |
voor de blauwe-kaasdip: • 125 g Danish blue • 1 teen knoflook • 3 el mayonaise • 1 el citroensap • 4 el zure room • selderijstengels • worteltjes
voor de kip: • 1 ui, gesnipperd • 1 teentje knoflook, gehakt • 40 g boter • 1 el lichtbruine basterdsuiker • 2 tl Engelse mosterdpoeder • 2 tl chilipoeder • 250 ml ketchup • 50 ml rode wijnazijn • 1 el worcestersaus • tabasco naar smaak • 12 drumsticks of 24 grote kippenvleugels
Bereiding:
Doe de Danish Blue, knoflook, mayonaise en citroensap in een keukenmachine. Laat draaien tot een gladda massa. Roer de zure room door de blauwe-kaasdip. Bewaar in de koelkast.
Fruit de ui en knoflook 5 minuten in de boter. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de kip) toe en laat de saus een aantal minuten sudderen tot hij is ingedikt. Breng op smaak met tabasco.
Braad de drumstick of kippenvleugels 20-25 minuten op de barbecue. Keer ze regelmatig en leg ze een beetje aan de rand. De kip moet goed gaar worden, maar niet verbranden.
Verwarm de ‘rode’ saus en meng de kip goed met de saus. Schep de kip op een schaal en serveer met de blauwe-kaasdip, selderijstengels en rauwe worteltjes.
Ontvel je de kip of laat je er een lekker knapperig vel op komen?
Nee, ik ontvel de kip niet. Dat doe ik eigenlijk nooit. Ik eet het vel niet altijd op, maar het zorgt wel voor een soort beschermlaagje tijdens het bakken.
het weer zit niet echt mee? dit is toch een actueel bericht? ik stoom van mijn balkon af zeg!
🙂