Een saladerecept (dat ik later zal posten) bracht mij op het idee om zonnebloempitten over de nacho’s te strooien. Je kunt ook stukjes olijf of blokjes chorizo toevoegen. Kijk gewoon wat er nog in je koelkast ligt.
Een jaar geleden: Cajun-kipburger
Twee jaar geleden: Nog een x-gangendiner
Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten |
• 1 halve zak tortillachips • 1 tomaat • 1 lente-ui • 2 handen geraspte kaas • jalapeñopepers naar smaak • eventueel zonnebloempitten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C. Je kunt ook de grillstand gebruiken. Strooi de tortillachips in een platte ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas erover. Snijd de tomaat in partjes, schep de pitjes eruit en snijd vervolgens in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in kleine ringetjes en de jalapeñopepers in kleine stukjes. Verdeel tomaat, lente-ui, pepers (en zonnebloempitten) over de tortillachips. Zet de schaal in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is. Dit duurt maar een paar minuten.
Serveer de nacho’s met tacosaus, guacamole en/of crème fraîche. Je kunt de sauzen er bovenop scheppen, maar ik geef toch de voorkeur aan losse bakjes.
Ook erg lekker om het met de creme fraîche al in de oven te doen!
Ja dat is ook lekker. Alleen worden de chips daar soms zo slap van.
Ik als gewezen “mexicaans restaurant medewerkster” vind toch echt dat je hier cheddar (liefst vloeibaar, verkrijgbaar in blik…) voor moet gebruiken om het helemaal af te maken. Mjamm!