De Spaanse peper zou ik naar smaak toevoegen. Het originele recept gaat uit van één hele peper. Dat was behoorlijk pittig. De ene peper is ook scherper dan de andere, dus op eigen risico.
P.S. Zie net dat de site van BBC GoodFood eruit ligt. Zal wel door de drukte voor Kerst komen.
Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten | 4 personen |
• 200-400 g gerookte zalm • 1-2 avocado • 1/3 komkommer • verse koriander
voor de dressing: • 2 el suiker • 2 el lichte sojasaus • 4 el limoensap • rasp van 2 limoenen • 1/2 Spaanse peper, van zaden ontdaan en in kleine stukjes • 1 el sesamolie
Bereiding:
Snijd de avocado en komkommer in kleine blokjes. Verdeel de gerookte zalm over vier borden. Schep een bergje avocado en komkommer in het midden.
Meng de ingrediënten voor de dressing. Sprenkel de dressing over de zalm, avocado en komkommer. Garneer met wat koriander.
Ik vond de sesamolie in de dressing erg overheersend en heb uiteindelijk gewone olie gebruikt. Heerlijk!
Sesamolie kan soms een beetje muf zijn. Dan is gewone olie inderdaad lekkerder.
Ik vond het echt helemaal super!!dank je!
Pingback: Gerookte zalm met Aziatische dressing & Coldridge Estate Chardonnay - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food