Officieel is het heerlijk avondje nog niet aangebroken (nog 5 nachtjes slapen!). Wij hebben ondertussen al wel een heerlijke avond achter de rug. Afgelopen zaterdag hebben we weer uitgebreid gekookt. Deze keer iets minder gangen dan de vorige keren, maar er was nog steeds meer dan voldoende te eten. We hebben stiekem ook een beetje gesmokkeld door meer dan één gerechtje tegelijkertijd te serveren.
Vorig jaar stonden we om 11 uur ‘s avonds nog entrecôte te bakken en het dessert en kaasplankje waren ook nog in aantocht. Dit jaar zou het anders gaan. Na het rondmailen van een aantal suggesties, was de reactie unaniem: “ik vind eigenlijk alle gerechten uit het lijstje wel lekker!”. Daar ging dus het voornemen om dit jaar niet te ingewikkeld te doen. Uiteindelijk hebben we bij de Hanos met pijn en moeite toch besloten om één gerecht te schrappen (coquilles met pastis). Het volgende menu voor 10 personen was het eindresultaat:
- Oesters met twee soorten dressing
- Chiliscampi’s met avocadogazpacho
- Zalmtartaar
- Knoflooksoep
- Tournedos met gepofte knoflook en basilicumjus
- Citroenroomtoetje
- Amandel-caramel bonbons
- Kaasplankje
De Prosecco P en de Casa Silva Chardonnay en Carmenère smaakten er uitstekend bij. De recepten volgen de komende dagen.
En Lex, ik zag net dat jij vorig jaar een picknick op de Loosdrechtse Plassen hebt beloofd. Niks van gezien 🙂 . Dit jaar in de herkansing?
Nou, die picknick moet er dit jaar dan inderdaad maar eens van komen! De verbouwingsdrukte/stress is voorbij, dus komt helemaal goed 🙂
X Wendy