Inmaakmania

Blog 13 comments

Na een maandje vakantie gaat ook het Foodblog-event in september weer van start. Marjoke van Company in my kitchen heeft ons gevraagd naar onze recepten voor krappe tijden. Ik ben nu op zoek naar jullie recepten voor tijden van overvloed. Augustus en september zijn oogstmaanden. Pruimen, bramen, tomaten en nog veel meer groente en fruit in overvloed. Dat vraagt om chutney, jam, compote, sap en saus.

chutney

Wat zijn jullie favoriete recepten voor het inmaken van groente en fruit? En vooruit, ook recepten voor in de vriezer zijn welkom. Als we komende maanden nog maar kunnen genieten van de oogst.

Hoe doe je mee aan het foodblog event van september?

• Beschrijf het recept en plaats het op je blog (liefst met een foto) en link naar dit bericht.
• Plaats een reactie onder dit bericht of stuur een e-mail naar kesselvanmaaike[at]hotmail[punt]com met de link naar het recept.
• Heb je geen weblog en wil je toch meedoen? Stuur mij dan een e-mail met het recept (het liefst met een foto), dan zorg ik dat je bijdrage verwerkt wordt in de samenvatting van deze maand.
• Stuur je recept in voor 1 oktober 00:00 uur (per mail of onder dit bericht).

De thema’s tot nu toe

• juli 2009: Recepten voor een krappe beurs bij Marjoke
• juni 2009: Gabriella is creatief met aardappelen
• mei 2009: Barbecuen met De Ruijsbroekjes (hun site is ondertussen verhuisd)
• april 2009: Koninginnedag
• maart 2009: Koken met alcohol op excellent-eten.nl
• februari 2009: De culinaire reis naar het onbekende met Gabriella
• januari 2009: Het Lekkerste familierecept bij Mister Ooijer
• december 2008: Cranberries Uit de keuken van Arden
• november 2008: Pompoen, Edith Dourleijn op haar dagelijkse kookblog
• oktober 2008: Paddestoelen, weer bij eetlog.nl
• september 2008: Kruiden, weer bij Bianca
• augustus 2008: Strand met Mark van Kokend Water
• juli 2008: Tour de France op eetlog.nl
• juni 2008: Picknicken bij Bianca van Bourgondie.nl

Succes en veel inspiratie toegewenst!

13 Comments

  1. We kunnen weer beginnen!!! :-)))))

  2. Heerlijk, hier heb ik echt zin in vooral nu er van alles te krijgen is.

  3. Ik heb de button weer aangepast. Zie instructie via http://eetlog.nl/event.aspx

  4. Ik doe weer mee! Ingelegde zoetzure groene tomaten die ik onrijp van de plant heb gehaald en nu in de kast wachten op de eerstvolgende nasi goreng..
    Link: http://mangerie.blogspot.com/2009/09/blog-post_21.html

  5. Er komen nu zoveel tomaten uit de moestuin van familie, dat ze ze met zakken tegelijk meegeven aan iedereen die op visite komt. Ik heb er tomatenjam van gemaakt en die smaakt goed!
    http://sabinakookt.wordpress.com/2009/09/08/tomatenjam/

  6. Appels genoeg op dit moment en appelboter wilde ik al heel lang eens proberen. Gelukkig wordt het in huis minder warm zodat ik het ook nog eens kan bewaren.
    http://companyinmykitchen.blogspot.com/2009/09/fooblog-event-september.html

  7. Sinds 2005 maak ik bramenwhisky. Bramen doen me nou eenmaal aan een goeie zomer denken. Whiskey is heerlijk wanneer het buiten koud is. En in kleine flesjes een leuk cadeautje voor de feestdagen.
    http://www.majoh.nl/wplg/?p=47

  8. Toevallig van het weekend aan de slag geweest met jam maken… Hier een linkje. Ik zal kijken of ik vanavond nog een foto kan maken & toevoegen. En ik zal het recept voor perenjam ook nog even posten…

    http://mariekekookt.blog2blog.nl/46339/Zelfgemaakte+jam.html

    knuffel Marieke

  9. Hierbij onze bijdrage voor het foodblog-event: mangochutney !
    http://kvzkookblog.blogspot.com/2009/09/inmaakmania-mangochutney.html
    Groetjes Ivonne en Femke

  10. Hoi Maaike,

    En hier tref je mijn bijdrage:
    http://kokenindebuurt.blogspot.com/2009/09/oogsttijd.html
    Natuurlijk ook over tomaten :-), maar ook over fruit op alcohol, als sap, als jam etc.