Dit weekend zal Nederland waarschijnlijk gehuld zijn in rokerige nevelen. De geur van gebraden vlees en houtskool zal onze neus binnendringen. Iedereen met licht pyromane neigingen slaat een zucht van verlichting, omdat het verlangen naar ‘fikkie stoken’ weer bevredigd wordt. Vlees, stokbrood en sausjes worden uit de supermarkt gesleept. Bier en wijn wordt koud gezet. Dit fantastische weer roept om BBQ’en!
Begin deze maand is door de Ruijsbroekjes alvast een voorzet gegeven met BBQ als thema voor het foodblog event.
Voor een avondje uitgebreid barbecueën heb ik in ieder geval worstjes en hamburgers aangevuld met vis, garnalen of entrecôte. Spiesjes met bananen omwikkeld met spek, champignons, cherrytomaatjes en bijvoorbeeld stukjes ui of paprika. Paprika-mozzarellapakketjes, maïskolven, jalapeño-mayonaise, zelfgemaakte cocktailsaus, barbecuesaus, bergen stokbrood en een groene salade.
Haha, terwijl ik dit aan het schrijven ben, vang ik net een telefoongesprek op van mijn buurvrouw. “Ja, kruidenboter en stokbrood heb ik, de maïskolven waren op. Tot zo.” I rest my case.
Een jaar geleden: Ham, tomaat & rucolataart
Twee jaar geleden: Sichuan pepper beef
Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 minuten | 4 personen |
• 8 drumsticks • peper en zout • 125 Chinese pruimensaus (plum sauce, toko) • 1 teen knoflook, fijngesneden • 1 Spaanse peper, zaden verwijderd en fijngesneden
Bereiding:
Stook de barbecue op. Bestrooi de drumsticks met peper en zout en eventueel een beetje olie. Bak de drumsticks in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Meng ondertussen de pruimensaus met de knoflook en Spaanse peper. Haal de drumsticks van de barbecue en hussel ze door de saus.
Yummie, yummie, de prumensaus klinkt zo lekker…