Nu de feestvreugde weer voorbij is en het huis weer opgeruimd, wilde ik toch nog even de recepten van de hapjes posten. In de hoop natuurlijk dat ik op jullie feestjes ook lekkere hapjes ga eten 😉 . Ik heb helaas geen fatsoenlijke foto’s van de hapjes gemaakt. Deze foto heb ik daarom ‘geleend’ van BBC Good Food. De rest van de foto’s zijn de vinden op de foto-pagina.
Tomaat en fêta-pesto bites
• 25 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt • 20 g platte peterselie • 2 el pijnboompitten • 100 g fêta, verkruimeld • 1 teentje knoflook • 4 el olijfolie • 6 cherrytomaatjes, gehalveerd • 12 snackcups
Houd 6 blaadjes van de peterselie achter om te garneren en doe de rest van de peterselie samen met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een foodprocessor of staafmixer. Hak het mengsel even fijn. Voeg dan de fêta, olijfolie en knoflook toe. Meng totdat je een dikke pasta hebt. Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper. Schep het fêta-mengsel in de snack-cups en garneer met een half cherrytomaatje en een blaadje peterselie.
Bron: BBC Good Food
Makreelcrème
• 100 g gerookte makreelfilet • 3 el mayonaise • 1/2 el mierikswortel • citroensap • 6 gedroogde tomaatjes • 18 snackcups
Verwijder het vel van de makreel, snijd de vis in stukken en pureer ze met een staafmixer samen met de mayonaise, de mierikswortel en een 1/2 el citroensap. Snijd de tomaatjes in reepjes. Leg de snackcups of ronde toastjes op een bord en schep de makreelcreme erin. Verdeel de tomaatjes erover.
Proscuitto, peer en rucola-rolletjes
• 2 rijpe, stevige peren • 1 tl citroensap • 2 handenvol rucola • 12 plakjes proscuitto • 30 g Parmezaanse kaas, geschaafd met een dunschiller • 24 cocktailprikkers
Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes peer in de breedte door de helft, zodat je uiteindelijk 16 stukjes peer hebt. Je kan de onderste helften (de dikkere stukken) nog weer halveren. Als het goed is heb je dan 24 stukjes peer. Sprenkel het citroensap over de peer en breng op smaak met wat zout en peper. Snijd de plakjes proscuitto door de helft. Leg wat rucola, Parmezaanse kaas schaafsel en een stukje peer op de proscuitto en vorm een rolletje. Zet vast met een tandenstoker. Â
Bron: Olive magazine
Roomkaas en zoete chilli dip
• 200 g verse roomkaas • 1 lente-uitje, fijngesneden • 4 el zoete chillisaus
Meng de roomkaas met de lente-ui. Doe het kaasmengsel in een schaaltje en giet de zoete chillisaus erover. Lekker met tacochips of crudités. Â
Beenham met pepersaus
Zie hier.
Garnalen en mangosalade en limoenroom
Zie hier.
De Tomaat en fêta-pesto bites zijn prima!
Hallo Maaike
Geweldige recepten
Gr. Anique