In de categorie lekker makkelijk en snel: vandaag een recept uit de Allerhande. Ik maak het zelf vaak met tofu in plaats van kip. Vooral als je, zoals ik gister, op de snelweg weer teveel zielige kipjes in vrachtwagens hebt gezien.
Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 minuten | 3-4 personen |
• 300 g rijst • 1 bakje boemboe ajam smoor (Conimex of AH) • 2 el zonnebloemolie • 1 pak tofu of 2 kipfilets, in blokjes • eventueel een ui, gesnipperd • 1 blik tomatenblokjes (400 g) • 300 g sperziebonen (vers of diepvries) • 4 eetlepels gebakken uitjes
Bereiding:
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak eerst de tofu of kip rondom bruin in de zonnebloemolie. Laat de tofu uitlekken op een bord met keukenpapier. Als je kip gebruikt, dan kan je de kip gewoon in de pan laten.
Fruit het uitje (als je die gebruikt) en voeg de boemboe en fruit deze even aan. Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip/tofu met de deksel schuin op de pan in 15 minuten zachtjes verder gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de bevroren sperziebonen door de kipschotel en kook ze nog 5 minuten mee. Als je verse sperziebonen gebruikt, dan kun je ze het beste eerst 5 minuten in water koken. Serveer de Indische kip met de geurige pandanrijst en bestrooi met de gebakken uitjes.
Deze ga ik vanavond maar eens maken.
Ik zie dat je in afwijking van het Allerhande recept geen gembersiroop gebruikt. Bewuste keuze?
Het is al best wel zoet door de tomaten en de ui. Dus ik vond het niet echt een nodige toevoeging.
Pingback: Indische kip/tofu met rijst en boontjes & Château Megyer Furmint Dry - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food