Caponata

Bijgerechten Comments are Disabled

Bij de nieuwe tv-serie hoort ook een kookboek dat ik voor een fijn prijsje heb mee kunnen nemen uit Londen. Daaruit vandaag een recept voor caponata. Hiermee kun je je 5-a-day-veggie-tax makkelijk halen. Dit is officieel een antipasta, lekker met wat brood. Je kan het echter ook als groenten serveren bij bijvoorbeeld geroosterde vis. Als je een restje overhoudt dan kan je met wat extra tomatenblokjes en bijvoorbeeld stukjes chorizo of salami een snelle pastasaus maken.

aubergine_tomaat


Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 minuten |
• 5 el olijfolie • 1-2 aubergines, in stukken •  1 ui, gesnipperd • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes • 1 rode paprika, in stukken • 2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd • 50 g kappertjes (eventueel op zout, afgespoeld en uitgelekt) • 100 g groene olijven, gehakt • 5 tomaten • bosje basilicum • 2 el pijnboompitten

Bereiding:

Zet een pannetje water op (voor het ontvellen van de tomaten). Verhit de olijfolie in een brede pan. Fruit de aubergine, ui, bleekselderij en paprika (en wat zout en peper) voor vijf minuten op hoog vuur.

Dompel ondertussen de tomaten even onder in het kokende water. Ontvel ze vervolgens met een mesje en ontdoe ze van de pitjes. Snijd de tomaten in grove stukken. Voeg de tomaten samen met de kappertjes, knoflook en olijven toe aan aubergines. Doe een deksel op de pan en laat, onder af en toe roeren, gaar stoven. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. De aubergine moet dan zacht zijn.

Roer wat in stukje gescheurde basilicum door de caponata. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Laat de caponata wat afkoelen (kan zelfs tot kampertemperatuur) en strooi voor het serveren wat geroosterde pijnboompitten erover.

  

Bron: Gorden Ramsay’s Fast Food

Comments are closed.