Een snelle salade met zalm, gemarineerd in honing en mosterd. Je kunt ook de zalm vervangen door kipfilet (even bakken en in plakken snijden) en de bonen en sla vervangen door rucola en groene asperges. Of neem entrecôte (grillen en in plakken snijden) en vervang de bonen door peultjes. Kies bijvoorbeeld voor rucola-slamelange van de AH, dit is wat pittiger.
Ingrediënten:
• 400 g zalmfilet • 2 el honing • 2 el citroensap • versgemalen zwarte peper • 100 g gemengde sla • 200 g sperziebonen, schoongemaakt en geblancheerd
Dressing: • 2 tl grove mosterd • 45 ml olijfolie (3-4 el) • 2 tl honing • 1 1/2 el citroensap
Bereiding:
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Smeer de zalm in met het mengsel van honing, mosterd en peper en bak 3 minuten aan elke kant of naar eigen voorkeur. Zet apart. Meng voor de dressing mosterd, olijfolie, honing en citroensap. Verdeel sla en bonen over de borden. Breek de zalm in stukken en leg op de salade. Lepel de dressing erover en serveer. Voor 2 personen als maaltijdsalade (150 g zalm p.p. is dan genoeg) of voor 4 personen als voorgerecht.