Nu het weer mooier begint te worden, krijg ik steeds meer zin in salades. Gelukkig kun je oneindig veel mogelijkheden bedenken. Dus komende dagen zal ik wat van mijn favorieten op mijn website zetten. Dit is er één: citroen-artisjoksalade.
Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | hoofdgerecht voor 2 – voorgerecht voor 4 personen |
• 1 blik artisjokharten, uitgelekt en gehalveerd • 2 el citroensap • 2 el olijfolie • 2 kleine courgettes of 1 grote, in plakjes • olie om te bestrijken • zeezout en versgemalen peper • 1 zakje veldsla • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd • 1 pakje fêta
Bereiding:
Meng de artisjokken met het citroensap en de olijfolie in een kom. Zet weg.
Bestrijk de grillpan met een klein beetje olie en grill de plakjes courgette aan beide kanten. Bestrooi met wat zout en peper.
Verdeel veldsla, courgette en tomaatjes over de borden en bedek met fêta en artisjok. Lepel er als dressing het citroen-olijfoliemengsel van de artisjok over. Als maaltijdsalade is dit genoeg voor 2 personen. Serveer er dan wat brood bij. Als voorafje kan dit recept voor 4 personen.