Serveer de oester op een grote schaal met crushed ice. Plaats schaaltjes met sausjes tussen de oesters en laat iedereen naar smaak een sausje in de oesters scheppen. Neem minimaal 2 oesters per persoon, maar voor de liefhebbers is dit zeker niet genoeg.
Bron: Jamie Oliver – Happy Days
Oesters met sjalotjes en rode-wijnazijn:
Hak 1 gepeld sjalotje fijn en meng met 2 volle theelepels suiker, 6 eetlepels rode wijnazijn en een beetje peper. Laat 10 minuten staan. Serveer dit sausje in een kommetje bij de oesters.
Oesters met Spaanse peper, gember en rijstwijnazijn:
Rasp een stuk van 2,5 cm geschilde gember fijn en meng dat met 6 eetlepels rijstwijnazijn, 1 fijngehakte Spaanse peper zonder de zaadjes en een klein beetje fijngesneden verse koriander. Los er een theelepel suiker in op. Serveer dit sausje in een schaaltje bij de oester.
Pingback: Oesters & Tallero Dei Colli Trevigiani Prosecco - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food