Speciaal voor Lucas: een recept mét foto! Dan kun je lekker watertanden op je werk. 🙂
Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | recept voor 2 personen |
• 1 schaaltje lamsracks (2 stuks, ca. 400 g) • versgemalen zwarte peper • 3 takjes tijm • 250 g cherrytomaten • 4 eetlepels olijfolie • 1 teentje knoflook, in plakjes • 1 theelepel honing • 50 g zachte roomboter
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 ºC. Bestrooi de lamsracks met peper en laat op kamertemperatuur komen.
Ris de tijmblaadjes van de takjes. Schep de tomaatjes in schaal om met 2 el olie, knoflook en 1 tl tijmblaadjes. Roer de rest van de tijm met de honing, zout en peper door de boter.
Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de lamsracks rondom bruin. Leg het vlees in braadslede of ovenschaal met de tomaatjes ernaast. Bak de lamsrack in oven in 7-8 minuten rosé, keer de het vlees halverwege de baktijd. Neem het vlees uit oven nemen en verpak in folie. Laat ca. 5 min. rusten.
Snijd de lamsracks langs de botjes in losse ‘karbonaadjes’ en rangschik op twee warme borden. Schep de tijm-honingboter op het vlees en leg de tomaatjes ernaast op het bord. Lekker met aardappelpuree, gemengd met ringetjes zwarte olijf.
Tip
De lamsrack kan worden vervangen door acht lamskoteletjes.