Voor 2 personen:
• 2 biefstukken • 1 rode peper, van zaadjes ontdaan • stukje gember (2 cm) • 2 of 3 lente-uitjes • sojasaus • eventueel wasabi
Snijd de biefstukken in de lengte doormidden, zodat je twee plakken krijgt. Leg keukenfolie over de biefstuk en sla de biefstuk nog wat platter. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kopje of een glas. Kijk wel uit dat je niet te hard slaat, zowel het vlees als het glas moeten niet kapot gaan. Als het goed is heb je nu 4 platte lapjes biefstuk.
Snijd de Spaanse peper in dunne reepjes. Schil de gember, snijd hele dunne plakjes en maak van deze plakjes weer hele kleine reepjes. De lente-ui in stukjes 3 cm snijden en ook hiervan weer kleine langwerpig reepjes snijden.
Leg op 1 cm van het uiteinde van elk lapje biefstuk wat Spaanse peper (niet teveel!), wat gember en lente-ui. Rol het lapje op en bind er een stukje keukentouw om.
Bak de rolletjes vervolgens in de koekenpan in wat boter, zo gaar als je zelf wilt. Snijd de rolletjes doormidden en serveer met sojasaus en wat wasabi voor de liefhebbers.